Golf IV Nie odpala za pierwszym razem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Posiadam golfa IV z silnikiem 1.4
Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem gdy auto dłużej postoi mogę kręcić go 10 min i nie odpali a gdy cofne stacyjkę na zero i przekręcę za drugim razem odpali od razu. Awaryjnie Na gazie odpala zawsze za pierwszym razem.
Posiadam golfa IV z silnikiem 1.4
Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem gdy auto dłużej postoi mogę kręcić go 10 min i nie odpali a gdy cofne stacyjkę na zero i przekręcę za drugim razem odpali od razu. Awaryjnie Na gazie odpala zawsze za pierwszym razem.
-
- VWGolf.pl Killer
czy po otwarciu drzwi słychać pompke paliwa...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
To widać że problem raczej jest w zasilaniu paliwem silnika. Być może zbyt mocno cofa się paliwo po nocy.
-
- VWGolf.pl Killer
proponuje sprawdzić ciśnienie paliwa,być może regulator coś szwankuje...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Golf IV Nie odpala za pierwszym razem
Regulator na listwie tez wymieniłem, Czujnik temperatury równiez wymieniłem świece kable. A jest mozliwość zeby pomopa nie dała za pierwszym razem takiego ciśnienia???
Jak się zaciera to może być tak. Trzeba pomierzyć ciśnienia na listwie wtryskowej. Regulator nowy kupiłeś czy używany?
-
- VWGolf.pl Killer
I po co zmieniłeś regulator jak nie patrzyłeś ciśnienia,bardzo łatwo to sprawdzić,wpinasz manometr przekrecasz klucz i patrzysz,jak nie ma ciśnienia zaciskasz przewód powrotny do baku i znowu patrzysz po przękręceniu,jak jest regulator do jak nadal nie ma być może pompka lub przewód w baku nieszczelny...
sprawdzona pompa paliwa, zaworek zwrotny, filtr paliwa i wszystko jest ok. Co dalej jednak za 1 razem odpali ale trzeba krecic z minute i wtedy smierdzi samym paliwem po odpaleniu. Dziwne jest to ze wystraczy na ulamek sek przekrecic stacyjke i za 2 razem odpali od kopa.
Skoro śmierdzi paliwem to znak, że problem raczej jest w instalacji zapłonowej. Wykręć świece przed odpaleniem i zobacz czy nie są w oleju.
Witam,
Problem rozwiązał się sam filtr paliwa nowy ( po dwóch miesiacach) dostał dziurę nie wiem jakim cudem i uciekło wszystko paliwo, Po wymianie filtra i zalania auta paliwem auto pali od strzała.
Problem rozwiązał się sam filtr paliwa nowy ( po dwóch miesiacach) dostał dziurę nie wiem jakim cudem i uciekło wszystko paliwo, Po wymianie filtra i zalania auta paliwem auto pali od strzała.