[MK3] śmierdzi po katalizatorze w samochodzie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

$limak

[MK3] śmierdzi po katalizatorze w samochodzie

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 14:29

Witam, ostatnio wyjąłem katalizator i w jego miejsce wstawiłem kawałek rury. Spodziewałem się że będzie bardziej śmierdzieć z samochodu ale jak włączę nawiew to do kabiny dostaje się straszny smród szczególnie jak stoję w miejscu. Sprawdzili mi szczelności układu i jest szczelny. I teraz pytanie, czy pomoże coś strumienica która ma za zadanie szybciej opróżniać komorę silnika (czy faktycznie szybciej ją opróżni), jak nie to co to może być? źle wyregulowany gaz? (w kabinie nie śmierdzi gazem tylko już spalinami), mogą gdzieś uciekać spaliny jeszcze przed katalizatorem lub kolektorem?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob paź 07, 2006 14:35

wywalenie kata nie powoduje zwiekszenie smrodu przynajmniej nigdy o tym nie slyszalem a tez niemam juz kata.a jaka masz pewnosc ze uklad jest szczelny jedz na kanal niech ktos przygazuje a ty ostroznie sprawdzaj reka czy gdzies nie dmucha moze na laczeniu kolektora z rura (przed katalizatorem)

$limak

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 14:38

kurcze właśnie tam sprawdzałem i nie dmucha

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob paź 07, 2006 14:49

a sprawdzales do konca wydech moze przy wyciaganiu zruszyles inne laczenie a nie slychac aby pierdzialo gdzies?musisz jechac na kanal i niech ktos ci gazuje a ty na dole szukaj.moze ci jeszcze smierdziec rura bo dotykales brudnymi rekoma i zanim brud(smar)sie wypali bedzie smierdziec.

$limak

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 15:30

wszystko się trzyma, nic nie poluzowane

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » sob paź 07, 2006 15:34

sprawdź kolektor wydechowy

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

$limak

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 15:49

bomberxl pisze:sprawdź kolektor wydechowy
jeżeli chodzi o kolektor to może uchodzić jedynie przy wyjściu do kata co sprawdzałem, przy bloku silnika nic nie było ruszane

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » sob paź 07, 2006 16:05

wszystko sprawdziłeś,a śmierdzi.pozostaje poczekać,jak pisał piotr2 na to aż cały smar z wydechu Ci odparuje więc.innej możliwości niechcianych zapachów nie widać

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

$limak

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 16:07

poczekamy zobaczymy, gość mi powiedział że przez jakiś czas śmierdzi farba którą się maluje spawy i po jakimś czasie przestaje więc pozostaje tylko czekać a jak będzie dalej śmierdzieć to będę dopiero myslał.

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » sob paź 07, 2006 16:18

czemu nie napisałeś prędzej,że malowałeś spawy?
proste.

$limak

Post autor: $limak » sob paź 07, 2006 16:24

bomberxl pisze:czemu nie napisałeś prędzej,że malowałeś spawy?
proste.
:crazy: no tak, jak bym wiedział że to takie istotne to bym napisał, a tak sowją drogą to po jakim czasie się ten lakier "przepali" i nie będzie śmierdział i po co on jest? (nie śmiać się)

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob paź 07, 2006 16:27

ufff poczekaj z 2-3 dni,ok nie smieje sie :)

Awatar użytkownika
joki
...
...

Post autor: joki » sob paź 07, 2006 16:29

cześć-też mam ten problem w gti2.016v-mech powiedział że mam wymienić taką rure gumową co idzie od silnika gdzieś tam do filtra powietrza-niewiem co o tym sądzić :bajer:

Obrazek

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » sob paź 07, 2006 16:30

odpowietrzenie??
a co to ma do czego??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”