Wskazówki opadają poza skalę
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
mam problem ze wskazówkami zegarów w moim mk4.
Wyjąłem zegary (na odpiętym akumulatorze), aby podesłać rozmieszczenie diod na PCB, oraz przy okazji zmienić wskazówki.
Zmieniłem wskazówki, podłączyłem ponownie zegary i mam problem z nimi (widoczny na zdjęciu).
Po odpaleniu, wskazówki nie pokazują prawidłowych wartości.
W czym leży problem? Czy muszę kupić nowe zegary?
Pozdrawiam.
mam problem ze wskazówkami zegarów w moim mk4.
Wyjąłem zegary (na odpiętym akumulatorze), aby podesłać rozmieszczenie diod na PCB, oraz przy okazji zmienić wskazówki.
Zmieniłem wskazówki, podłączyłem ponownie zegary i mam problem z nimi (widoczny na zdjęciu).
Po odpaleniu, wskazówki nie pokazują prawidłowych wartości.
W czym leży problem? Czy muszę kupić nowe zegary?
Pozdrawiam.
Re: Wskazówki opadają poza skalę
Nie, wystarczy zdjąć wskazówki i poprawnie je założyć. Będzie do tego potrzebny VAG.
Poprawnie, czyli w jaki sposób? Mógłbyś mnie nakierować, lub dokładnie powiedzieć w jaki sposób to zrobić?
Prosiłbym Cię również o instrukcję, co będę musiał poustawiać przez VAGa.
Prosiłbym Cię również o instrukcję, co będę musiał poustawiać przez VAGa.
Re: Wskazówki opadają poza skalę
W VAGu w kanale 17 masz output test. Odpal i zobaczysz o co chodzi. Wskazówka idzie do końca skali i ustawia się na wartości:
Obroty - 3000
Temp i paliwo na środku skali
Prędkość - 100 km/h
Zdejmij wskazówki i na odpalonym teście załóż poprawnie.
Obroty - 3000
Temp i paliwo na środku skali
Prędkość - 100 km/h
Zdejmij wskazówki i na odpalonym teście załóż poprawnie.
Założyć poprawnie, czyli wszystko idealnie w punkcie zero ustawić?
Tak przynajmniej to rozumiem.
Tak przynajmniej to rozumiem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
No tak...włączasz zapłon, włączasz i sprawdzasz jak jest. W razie potrzeby korygujesz ustawienie kręcąc wskazówką w lewo.
Zauważyłem, że ustawiając wszystko idealnie, wskazówka paliwa wszystko psuje. Przez chwilę jest dobrze, a następnie ona spada w dół i ciągnie ze sobą na dno wskazówkę od obrotomierza i prędkościomierza.
Witam panowie mam problem z zegarami w wv golf 4 1.6sr tzn.kolega namówił mnie na zmianę tarcz w zegarach i uszkodził się mechanizm wskaźnika paliwa a inne zanizają w cały świat.chciałem kupić inne zegary ale podobno w zegarach jest immobiliser. ? Moje są bez FIS i bez mfa w zegarku I znalazłem takie same od takiej wersji silnikowej tylko ze moje mają numery 1J0920 w965 802B- made in spain a tamte wszystko to samo tylko 801B- i teraz się zastanawiam czy je zamawiać czy wogóle rusza i co trzeba będzie dalej z nimi począć jeżeli nie odpale auta.kody kreskowe się różnią juz nic bardziej zbliżonego numeracja nie znalazlem. Poradźcie koledzy co robić. Pozdrawiam
Ustawiłem je bez Vaga. Metoda prób i błędów jest najlepsza.
Ustawiając Vagiem, w dalszym ciągu się zapadały.
Ustawiając Vagiem, w dalszym ciągu się zapadały.
Jednak nie są idealnie ustawione, bo prędkość zakłamuje o jakieś 1-2 km/h, a obroty o 100 rpm.
Nie dało się ustawić ich lepiej, ponieważ zapadały się. Tak jak jest teraz, nie przeszkadza.
Nie dało się ustawić ich lepiej, ponieważ zapadały się. Tak jak jest teraz, nie przeszkadza.