Drżenie silnika 1,9tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Drżenie silnika 1,9tdi
Borykam się z problemem tak jakby drzacego silnika.
Podczas kończenia hamowania gdy silnik schodzi z obrotów czuję jakby silnik wariowal w komorze.
Wymieniłem poduszki silnika i tego lizaka z tyłu,zawieszenie sprawne bez luzow,co może być przyczyną ?
Podczas kończenia hamowania gdy silnik schodzi z obrotów czuję jakby silnik wariowal w komorze.
Wymieniłem poduszki silnika i tego lizaka z tyłu,zawieszenie sprawne bez luzow,co może być przyczyną ?
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Re: Drżenie silnika 1,9tdi
Silnik 90km albo 110km? Jak tak to nastawnik do czyszczenia
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Drżenie silnika 1,9tdi
nastawnik bym wykluczył
po pierwsze sprawdź dawkę paliwa po drugie jakie tam siedzi sprzeło dwumasa czy sztywne jak możesz to nagraj filmik i tu wrzuc
po pierwsze sprawdź dawkę paliwa po drugie jakie tam siedzi sprzeło dwumasa czy sztywne jak możesz to nagraj filmik i tu wrzuc
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Drżenie silnika 1,9tdi
dobra tzn. ile wynosi ?
najwidoczniej dwumas do wymiany
najwidoczniej dwumas do wymiany
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Drżenie silnika 1,9tdi
Też obstawiam dwumas. Kumpel w 1.9 tdi 105 z 2008 roku miał podobne objawy, do tego silnik drżał dość mocno na wolnych pod maską i dwumasa już była zużyta do granic możliwości.
-
- Nowicjusz
Drżenie silnika 1,9tdi
Jak wymieniłes poduszki pod silnikiem na nowe zamienniki to bład , nowe są z twardej gumy. Kiedys przerabiałem temat w ibizie tez myslalem ze jak wymienie wszystkie na nowe to bedzie ok, po wymianie okazało sie ze wszytko mało nie od leci, dopiero po wymianie na sprawne uzywane orginalne było tak jak powinno być.
Drżenie silnika 1,9tdi
Pytanie czy przed wymianą poduszek też tak było, jeżeli nie, to winne są poduszki.
Drżenie silnika 1,9tdi
Przed wymiana poduszek też tak było,poduszki lemfordera i nie w nich leżał problem.Dwumas zużyty.
Dzięki panowie na szybkie odpowiedzi.
Dzięki panowie na szybkie odpowiedzi.