Witam wszystkich,
Proszę was o pomoc, posiadam VW golf 6 kombi z 2010r.. Ostatnio zauważyłem, że od prędkości około 130km/h zaczyna mi drżeć kierownica. Byłem na stacji przeglądów i po dokładnym sprawdzeniu okazało się, wszystko jest ok, nie ma żadnych oznak które mogłyby przyczynić się do tej sytuacji. Ostatnio miałem samochód w warsztacie i były wymieniane łożyska MCP, tuleje wahacza (przednie i tylne), mam wrażenie, że to od tego momentu ale tak jak wcześniej pisałem nie widać żadnych oznak by coś mogło być nie tak. Proszę was o pomoc i waszą opinię co może być przyczyną? dzisiaj planuje ponownie wyważyć felgi przednie, opony mam nowe, drugi sezon użytkowane.
Z góry dziękuję, za poświęcony czas i pomoc.
Drgania kierownicy po przekroczeniu 120km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Drgania kierownicy po przekroczeniu 120km/h
Niewyważone koła lub zmęczone przebiegiem opony.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
A podczas hamowania tarcze nie biją?
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Rust is lighter than carbon fiber
U mnie coś takiego miałem po wymianie polosi była źle wyważona, felg i opon też nie można wykluczyć ale jak drgania wystąpiły po wymianie łożysk to bym stawiał na nie.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Drgania kierownicy po przekroczeniu 120km/h
Ja mam podobny problem z moim golfem MK6 z 2010 2.0TDI e hatchbacku. U mnie podczas przyśpieszania i jednostajnej jazdy wyraźnie czuć pod stopami wibracje, na zimówkach było to samo (zimowy komplet na stalówkach).. Amplituda drgań wzrasta wraz z przyśpieszaniem. Zauważyłem, że jak puszczę gaz to wibracje po chwili znikają. Nie mam pojęcia co to może być, auto regularnie serwisowane w ASO.
Teraz najlepsze: jeździłem do niedawna Audi A3 z 2004r. 1.9TDI i tam było podobnie, podczas przyspieszania cała podłoga drżała :/ Wymiana poduszek silnika nie pomogła, czyli to można wykluczyć
Teraz najlepsze: jeździłem do niedawna Audi A3 z 2004r. 1.9TDI i tam było podobnie, podczas przyspieszania cała podłoga drżała :/ Wymiana poduszek silnika nie pomogła, czyli to można wykluczyć
# pozdrawiam
qba30dm
był Golf Mk6 2.0TDI CBAB
jest Audi A3 8P 1.9TDI BLS
qba30dm
był Golf Mk6 2.0TDI CBAB
jest Audi A3 8P 1.9TDI BLS