Witam, mam do Was pytanie, otóż...
Niedawno rozebrałem i wyczyściłem silniczek i mechanizm tylnej wycieraczki w moim Golfie, jak wiadomo wszystko zardzewiałe, więc ostro potraktowałem elementy odrdzewiaczem i wd40. Przed demontażem wycieraczka działała aczkolwiek silniczek buczał tak jakby był pod większym obciążeniem, dlatego zdecydowałem się wyczyścić cały mechanizm. Po podłączeniu i złożeniu wszystkiego okazało się, że spryskiwacz działa natomiast wycieraczka nie.
Co może być przyczyną, czy mogło dość do zalania tego układu elektronicznego znajdującego się w mechanizmie??
Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam!
Tylna wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tylna wycieraczka
Czy jest ktoś w stanie pomóc?? Nie mogą to być kable na przejściu z klapy do budy ponieważ wycieraczka działała, a nic przy kablach nie było ruszane...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Tylna wycieraczka
słaby argument19solo92 pisze:Nie mogą to być kable na przejściu z klapy do budy ponieważ wycieraczka działała, a nic przy kablach nie było ruszane...
jeśli kable i bezpiecznik ok...to trzeba rozebrać silnik jeszcze raz, sprawdzić blaszki na kole zębatym - lubią się ukruszyć w mocno sfatygowanym mechanizmie