Regulator napięcia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Regulator napięcia
Panowie w moim golfie mam alternator z regulatorem napięcia 14V. czy mogę kupić taki sam regulator o napięciu 14.5V i podniesie on V i czy w ogóle to będzie działać? Obecnie napięcie oscyluje w okolicy 13.5V, ale chcę założyć wzmacniacz pod audio. Masy wyczyszczone, sprawdzone. Klemy czyste. Nowe szczotki.
Regulator napięcia
Regulator każdy ma 14,5 V tak ze zakładaj śmiało. Co do napięcia które masz czyli 13,5v nie jest tak źle możesz pokosić sie o wymianę regulatora ale może być tak by wróciło do 14V z groszem potrzeba zrobić cały alternator w postaci komutatora ,łożysk i ogólny przegląd.
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Regulator napięcia
Dzięki. Właśnie kumutator nie jest w najlepszym stanie. A na regulatorze pisze mi 14V na tych z allegro pisze 14.5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Regulator napięcia
zmiana regulatora niewiele da jeśli sam altek nie daje rady...
zmierz napięcie pod obciążeniem (światła, grzanie szyby, wycieraczki...), jeśli będzie niskie napięcie to myślałbym raczej o nowym altku
...i pytanie też ile A może oddać Twój altek, można pokusić się o mocniejszy
zmierz napięcie pod obciążeniem (światła, grzanie szyby, wycieraczki...), jeśli będzie niskie napięcie to myślałbym raczej o nowym altku
...i pytanie też ile A może oddać Twój altek, można pokusić się o mocniejszy