Witam, w swoim golfie posiadam radio Gamma V. Chcę kupić sprzęt, który umożliwi mi słuchanie własnej muzyki- zależy mi na wejściu mini-jack ... dodam ze ważnym czynnikiem jest $$ (świeżo upieczony kierowca )
z dostępnych możliwości mamy:
1) Kaseta- transmiter (kupiłem miesiąc temu, totalny szmelc, jakośc dzwięku fatalna, nie polecam)
2) transmiter fm (można wiele przeczytać, są głosy na tak i nie)
3) interfejs ADAPTER AUX-IN ( np. h[url]ttp://allegro.pl/interfejs-adapter-aux-in-vw-mfd-gamma-5-monsoon-i5553787188.html[/url])
4) emulator zmieniarki (koszt ok. 250 zł- trochę za duzo, moze lepiej kupić nowe radio?)
CO POLECACIE? Może znacie jeszcze inne rozwiązania? Najbardziej skłonny jestem do rozwiązania 3... Ktoś korzysta/ł? Może polecić? Jak z jakością dzwięku (nie jestem audiofilem )?
Co lepsze? Transmiter vs Interfejs vs Emulator
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kup najtańsze radio Pioneera MVH i ciesz się muzyką i funkcjonalnością (filtr HPF) .
A ja powiem tak, z racji, że lubię OEM, zostawiłem Gammę V i przerobiłem wyjścia. zamiast fal AM mam wlutowany w płytkę radia kabel audio i wyciągnięty do wyjścia AUX-IN, które sobie wcisnąłem w tunel. Zachowałem funkcjonalność radia, ori zmieniarki no i gratis AUX
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
Transmitter FM to o wiele gorsza jakość niż adapter na kasety. Ja w BMW wlutowałem sobie kabelek w miejsce wyjścia wzmacniacza kasetowego i zamiast kaset mam AUX (rozwiązanie podobne do ethe, z tym, że nie AM tylko Tape).
Re: Co lepsze? Transmiter vs Interfejs vs Emulator
Do AM trzeba mieć Gamme Philipsa, rozwiązanie z kasetą jest dobre dla Blaupunkta, tylko z tego co wiem musi byc wcisnieta kaseta.
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Tak, trzeba zrobić trick z tą kasetą. Ja wypiąłem jedną sprężynkę i koszyk na kasety jest wciśnięty cały czas ale kasety tak naprawdę nie ma. Rozwiązanie z kasetą powinno działać dla każdego radia kasetowego, trzeba tylko namierzyć wzmacniacz sygnału z głowicy i wlutować się w jego wyjście. Zalecam też odlutować nóżkę zasilającą tego wzmacniacza bo można sfajczyć swoją MP3jke bo na wyjściu tego wzmacniacza będzie napięcie.