Seat Toledo II R36 Turbo 4x4 DSG
Moderator: G0 Karcio
Seat Toledo II R36 Turbo
Ogarnij 1 str i witamy w projektach
ps. czekam na wykres
ps. czekam na wykres
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Użytkownik
Seat Toledo II R36 Turbo
Auto wstępnie zostało wystrojone, już z tydzień temu. Wydech blokuje i były problemy z egt przy wyższym doładowaniu.
Narazie jest 402KM 427Nm przy 0,6 bara, przy 0,8-0,9 było 500KM, ale tak jak pisałem, został ujęty koks by zachować bezpieczne w 100% egt.
Auto wystrojone na sterowniku 2,8 BDE przez evolutionmotorsport Wrocław. Zero błędów, tempomat, klima, MFA, procedura itp, wszystko działa tak jak chciałem
jak poprawię wydech i pare innych dupereli to robimy na 500+
Tu jakiś tam głupkowaty filmik.
https://youtu.be/1bQOEe_JPCw" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka fot z dzisiejszego zlotu w Ciechanowie
No fotach porównanie mojego r36 turbo po przeróbkach z orginalnym wolnossacym r36 ktore siedzi w kolegi golfie 2
Tu jeszcze foty sprzed roku z 3,2 dla porównania
A tu aktalna
Większość oglądających auto na zlocie twierdziło że pod maską wszystko wygląda jak by fabrycznie tam było, nikt nie znalazł nawet 1 trytytki itp. I o takie coś mi chodziło
Jak ogarnę wydech i kilka drobnych detali to jadę na korektę i wtedy wstawię wykres końcowy. Bo na razie nie ma co wrzucać
Narazie jest 402KM 427Nm przy 0,6 bara, przy 0,8-0,9 było 500KM, ale tak jak pisałem, został ujęty koks by zachować bezpieczne w 100% egt.
Auto wystrojone na sterowniku 2,8 BDE przez evolutionmotorsport Wrocław. Zero błędów, tempomat, klima, MFA, procedura itp, wszystko działa tak jak chciałem
jak poprawię wydech i pare innych dupereli to robimy na 500+
Tu jakiś tam głupkowaty filmik.
https://youtu.be/1bQOEe_JPCw" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka fot z dzisiejszego zlotu w Ciechanowie
No fotach porównanie mojego r36 turbo po przeróbkach z orginalnym wolnossacym r36 ktore siedzi w kolegi golfie 2
Tu jeszcze foty sprzed roku z 3,2 dla porównania
A tu aktalna
Większość oglądających auto na zlocie twierdziło że pod maską wszystko wygląda jak by fabrycznie tam było, nikt nie znalazł nawet 1 trytytki itp. I o takie coś mi chodziło
Jak ogarnę wydech i kilka drobnych detali to jadę na korektę i wtedy wstawię wykres końcowy. Bo na razie nie ma co wrzucać
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
Seat Toledo II R36 Turbo
Też jestem ciekaw charakterystyki silnika..
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Seat Toledo II R36 Turbo
Trochę nie pisałem, ale trochę się pozmieniało:
-montaż LPG (tylko do jazdy eko)
-przeniesienie akumulatora do bagażnika (w celu zwolniania miesca pod maską dla parowników)
-podniesienie doładowania z 0,6b na 1,2b
-zrobienie scrimera (WG wpuszczony w wydech ograniczał przepływy spalin z turbo przez co rosło egt)
-Powiększenie dziury w zderzaku na rzecz lepszego chłodzenia (docelowo będzie zderzak z cupry R)
-nowy duży wentylator, co prawda zamiennik, ale wkurzały mnie padające co chwile używane orginały.
A tu moja mama po jeździe na fotelu pasażera czarnego
Tu kilka fotek z VW MANIA, kto był ten widział seata
No i to na co wszyscy czekali- WYKRES Auto hamowane na doładowaniu ok 1bar (aktualnie jeżdżę na ok 1,2b)
Autem zrobiłem już 3000km a minął dopiero miesiąc, sprawdza się idealnie jako daily car
-montaż LPG (tylko do jazdy eko)
-przeniesienie akumulatora do bagażnika (w celu zwolniania miesca pod maską dla parowników)
-podniesienie doładowania z 0,6b na 1,2b
-zrobienie scrimera (WG wpuszczony w wydech ograniczał przepływy spalin z turbo przez co rosło egt)
-Powiększenie dziury w zderzaku na rzecz lepszego chłodzenia (docelowo będzie zderzak z cupry R)
-nowy duży wentylator, co prawda zamiennik, ale wkurzały mnie padające co chwile używane orginały.
A tu moja mama po jeździe na fotelu pasażera czarnego
Tu kilka fotek z VW MANIA, kto był ten widział seata
No i to na co wszyscy czekali- WYKRES Auto hamowane na doładowaniu ok 1bar (aktualnie jeżdżę na ok 1,2b)
Autem zrobiłem już 3000km a minął dopiero miesiąc, sprawdza się idealnie jako daily car
-
- Mały gagatek
Re: Seat Toledo II R36 Turbo
to jest dopiero Stage Iwojtek-e30 pisze:Pińcet kunia w Seacie o człowieku szacunek.
Profi robota
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
Seat Toledo II R36 Turbo
Przemyślane auto jak dla mnie - zewnętrznie co planujesz?
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
-Zderzak przód Cupra RHojaNT pisze:Przemyślane auto jak dla mnie - zewnętrznie co planujesz?
-Zderzak tył na gładko + ewentualnie dyfuzor
-progi Top Sport (już leżą w garażu)
-felgi, tylko na razie czekam z felgami bo chce najpierw zrobić 4x4 i jeszcze nie wiem czy zostanę przy 5x100 czy pójde w inny rozstaw, bo hamulce 370/312 chcę założyć też.
Tak, mam już kupiony swap napędu, ale zakładam dopiero w zime chybaMatthewG pisze:Napęd też zakładasz..?