Wyfrezowanie kluczyka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

qunsh
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyfrezowanie kluczyka

Post autor: qunsh » wt cze 21, 2016 20:21

Witam

Kupiłem sobie zestaw STIGa (bloker 64) do sterownia centralnym zamkiem z pilota,dostałem dwa kluczyki scyzoryki (jakość jest ok,widać ze to nie ori ale jest ok ) i chciałem sobie wyfrezować w tym nowym kluczyku grot,gość powiedział że to jest chińczyk i grot jest za wąski i frez na tym nie wyjdzie,co mam zrobić ? pytałem się czy sprzedaje takie oryginalne groty to powiedział że musiałby zamówić (cena "ok 4 dychy ").Sam z ciekawośći mierzyłem ten grot suwmiarka i jest taki sam ,no może z 0,1 mm inny.

Teraz nie wiem co zrobić ,frezowanie grota to 30 zł (i nie wiadomo czy wyjdzie,pewnie sam specjalnie to zepsuje) na zestaw wydałem 100zł i tak nic z tego.

Gdzie można kupić oryginalny grot do VW HAA Huf ?

Awatar użytkownika
PiotrekG87
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: VW Bora
Silnik: AKL

Wyfrezowanie kluczyka

Post autor: PiotrekG87 » śr cze 22, 2016 09:02

Też miałem taką sytuację, gość mierzył i nie zgadzały się wymiary i standardowe marudzenie, że chińczyk :D Kazałem zrobić i działa :-)
Zestaw też ze STIGa.

qunsh
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyfrezowanie kluczyka

Post autor: qunsh » śr cze 22, 2016 14:43

Kluczyk wyfrezowany i zakodowany,wszystko działa ok.

Poszedłem do gościa powiedziałem żeby frezował ,"na moją odpowiedzialność" :grin: ,wyszło jak oryginał :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”