Silnik odpala i od razu gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Taka sytuacja:
Przekręcam kluczyk, silnik odpala jednak praktycznie od razu gaśnie.
Zauważyłem ponadto:
- kontrolka immobilajzera (kluczyk z samochodem) w ogóle się nie zapala (ani przy przekręcniu kluczyka, ani potem).
- po około 15 sekundach przy włączonym zapłonie (kluczyk przekręcony) zaczyna pulsowac kontrolka świec żarowych.
Można w ciemno zakładać, że to padł immo? Czy jest opcja, że to filtr paliwa albo pompa paliwa?
PozdraVWiam
Przekręcam kluczyk, silnik odpala jednak praktycznie od razu gaśnie.
Zauważyłem ponadto:
- kontrolka immobilajzera (kluczyk z samochodem) w ogóle się nie zapala (ani przy przekręcniu kluczyka, ani potem).
- po około 15 sekundach przy włączonym zapłonie (kluczyk przekręcony) zaczyna pulsowac kontrolka świec żarowych.
Można w ciemno zakładać, że to padł immo? Czy jest opcja, że to filtr paliwa albo pompa paliwa?
PozdraVWiam
Hmm, nie mam baterii w kluczyku. Próbowałem uruchomić auto kluczykiem rezerwowym, ale efekt był ten sam.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: Silnik odpala i od razu gaśnie
A co ma bateria w kluczyku do odpalania samochodu?maxsymus pisze:Zacząłbym od najprostszej sprawy baterii w kluczyku ...
Jeżeli zapala się kontrolka świec to napewno będzie zapisana usterka w sterowniku silnika, czyli sprawdzenie komputerem będzie najprostszą wskazówką. Bateria w pilocie jest albo od żarówki lub pilota centralnego i nie ma nic związanego z immo i odpalaniem auta.
Problem rozwiązany - zawiesiło się oprogramowanie licznika i immo nie rozpoznawał moich kluczyków. Po komputerowym odłączeniu immobilajzera silnik zaczął odpalać bez żadnych problemów.
A co ma bateria w kluczyku do odpalania samochodu?[/quote]
Bardzo dużo wyciągnij baterię to się przekonasz ...
Bardzo dużo wyciągnij baterię to się przekonasz ...
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Bardzo dużo wyciągnij baterię to się przekonasz ... [/quote]maxsymus pisze:A co ma bateria w kluczyku do odpalania samochodu?
Tak,tak walnij w ten mur tak ze dwa razy i przestań pisać bzdury.Jedyne co,to nie otworzę samochodu z pilota,tylko kluczykiem włożonym w zamek.Ale na pewno go odpalę i nim pojadę.