Chciałem wszystkich forumowiczów przywitać z racji tego że to mój pierwszy post.
Auto w którym mam problem to VW GOLF3 1.6 96rocznik z imobilizerem oraz alarmem piszę tu na forum w akcie desperacji bo już sam nie wiem co mam robić, mechanicy rozkładają ręce, problem jest tego typu że po postoju nocnym samochód odpali normalnie chodź nie od takiego kopniaka jak kiedyś, kiedy już zrobię kilka km, zgaszę go to nie chce odpalić wtedy jedyną opcją jest odpalanie z butem w gazie albo katowanie rozrusznika 3-4sekundy aż zaburczy i zacznie pyrkać, zauważyłęm też że kiedy przekręce kluczyk na zapłon i odczekam 10-15sekund to pali normalnie tak jak po dłużym postoju, jeśli nie odczekam to po prostu gaśnie. Nie ważne czy auto ciepłe czy zimne. Wymieniłem już sporo rzeczy między innymi pompkę paliwa (nowa), sonde lambda, świece, przewody, paleć, kopułke, aparat zapłonowy był również ustawiany kąt, filtr paliwa. Auto potrafi w trakcie jazdy również zgasnąć, jazda robi się po prostu niebezpieczna. Proszę o pomoc bo już naprawdę długo się z tym bawię i nie mam już pomysłu, przewertowałem pół internetu i nadal nie wiadomo co jest. Pożyczyłem kabel ODB II dziś chce podłaczyć go pod komputer może coś pokaże.
Problem, auto odpala i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: Problem, auto odpala i gaśnie
Sprawdz czujnik temperatury. Swego czasu mialem bardzo podobny problem.