[MK3 1.8] kontrola ciśnienia oleju - PROBLEM!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Za panewki główne i korbowodowe + pompa oleju + robocizna + nowy olej dałem 1000zł. Brzęczyka nie radze ci wyłączać bo jeśli brzęczy to masz możliwość szybko przygazować aby ciśnienie wróciło. Jak go wyłaczysz to będziesz nieświadomy jeździł bez ciśnienia oleju a wtedy to już remont kapitalny ratuje twój silnik albo jego wymiana.
=-Pinhead-=
Kaffi, miałem podobny problem. W pewnych sytuacjach mrugało i brzęczało. Pod żadnym pozorem nie wyłączaj brzęczyka. Niestety podejrzewam, że panewki dokonały już swojego żywota. W wersji optymistycznej wystarczy ich wymiana. Koszt nie jest duży.Wersja pesymistyczna to szlif wału. Koszty :szlif - ok 120zł. Panewki główne i korbowodowe, pierścienie dystansowe ( myślę, że 200zł powinno wystarczyć-zależy od firmy, sklepu). No i robocizna.
[ Dodano: Pią Paź 06, 2006 04:12 ]
mrozial, Twój problem może być taki sam.
Rozpoznać wywalone panewki nie jest specjalnie trudno. Gorący silnik, niska prędkość i dodanie mocno gazu - słychać dość charakterystyczny stuk.
[ Dodano: Pią Paź 06, 2006 04:12 ]
mrozial, Twój problem może być taki sam.
Rozpoznać wywalone panewki nie jest specjalnie trudno. Gorący silnik, niska prędkość i dodanie mocno gazu - słychać dość charakterystyczny stuk.