[MK3] Czym wyciągnąć (usunąć) wgniecenie na błotniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tstrzala
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK3] Czym wyciągnąć (usunąć) wgniecenie na błotniku

Post autor: tstrzala » czw paź 05, 2006 23:36

Witam
W moim mk3 mam wgniecenie w tylnym błotniku lakier jest cały a jest to profil zamknięty i nie mam jak sie dostać od tyłu.
Słyszałem o takiej metodzie na klej. Są to takie grzybki które sie przykleja i później specjalnym łapką sie wyciąga gdzie można takie cos kupić???

LUB

Słyszałem również o przyssawkach za pomocą których można również usunąć wgniecenie tylko gdzie to wszystko można kupić.

BLACHARZE CZY LAKIERNICY MUSZĄ TO GDZIEŚ KUPOWAĆ TYLKO GDZIE???

dzieki za pomoc
pozdrawiam

tomtat
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tomtat » pt paź 06, 2006 00:31

Nie wiem czy jest taka metoda na klej, ale logicznie myśląc to zeby wyciagnać taką blache to klej musiałby byc bardzo mocny także pozniej napewno tez zszedłby razem z lakierem.

Blacharze spawaja takie oczka i wyciagaja za nie dopiero. Tyle wiem :)

greg

Post autor: greg » pt paź 06, 2006 09:30

3. metody
1. przyssawka podobna do gumowego przepychacza zlewu - z tym że na drążku jest obciążnik , a przy końcu blokada - po przyssaniu mocno ciągnoiesz do siebie obciążnik który uderzając o blokadę powoduje gwałtowne cofnięcie się gumy wraz z blachą - czasami pomaga.
2. przyspawać kawałek drutu i ciągnąć - problem ze potem trzeba szlifować i lakierować
3. wierci się otwory , przez nie przekłada blokujące haczyki i ciągniesz jak w przypadku 2 z tym że potem trzeba zaspawać otworki - metoda dobra w przypadku ostrego załamania blachy.
Tyle o teorii - ja tego nie robiłem ale widziałem wszystkie 3 metody podczas roboty

david81
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: david81 » pt paź 06, 2006 18:36

Witam!
Ja bym radził pojechać najpierw do blacharza i zapytać,czy da rady to doprowadzić
do porządku i ile by cię to kosztowało,być może że nie weźmie dużo,a takie urządzenia do wyciągania wgnieceń niemało pewnie kosztują,a szkoda wydawać kupę kasy na coś co się raz lub dwa razy użyje.pozdrawiam

mk2 vr6 robi się ;-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”