Witam panowie.
Dziś zabrałem się za wymianę półosi razem z przegubami rozlrecilem prawy ten większy i bd zaraz go montować i zastanawia mnie czy nasmarowac tam smarem gdzie nachodzi przegub w stronę skrzyni ?
Warto wymienić również olej w skrzyni? Bo myślałem że mi wyleci olej a tu nic hehe czy jak odkręce lewy to wtedy olej ucieknie?
Wymiana półosi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana półosi
Lepiej samemu naprawić niż oddać w cudze ręce
Wczoraj minęło, jutro niepewne, tylko dziś jest pewne.
Re: Wymiana półosi
Dobra prawa wymieniłem do środka dałem trochę smaru.
Rozkręcilem lewa trochę wyciekło czarnego oleju i mam zamiar wyczyścić i nasmarowac samrem.
Czy lepiej może olejem że skrzyni nasmarowac?
Rozkręcilem lewa trochę wyciekło czarnego oleju i mam zamiar wyczyścić i nasmarowac samrem.
Czy lepiej może olejem że skrzyni nasmarowac?
Wymiana półosi
Tylko lewy? Czy prawy też bo prawy nasmarowalem smarem a lewy dopiero jutro bd skręcac
Wymiana półosi
Nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy przeguby zawsze smarujemy specjalnym smarem olejem przekładniowym smarujemy półośki które wchodzą do skrzyni jak i te które wchodzą do piasty ...
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Wymiana półosi
PiterMK95 pisze:Witam panowie.
Dziś zabrałem się za wymianę półosi razem z przegubami rozlrecilem prawy ten większy i bd zaraz go montować i zastanawia mnie czy nasmarowac tam smarem gdzie nachodzi przegub w stronę skrzyni ?
Warto wymienić również olej w skrzyni? Bo myślałem że mi wyleci olej a tu nic hehe czy jak odkręce lewy to wtedy olej ucieknie?
Nic nie rozumiem z tego co napisałeś. Przeguby wewnętrzne są dokręcane do flansz skrzyni, jak zdejmiesz przegub to nie wylatuje olej bo flansza ma korek który oddziela przegub od oleju w skrzyni.