Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Jak możesz się pokusić, to bierz Wet Wet Look Tao Big. Nie pożałujesz ani jednej wydanej na niego złotówki . Mam też mammotha ale lepiej pracuje mi się z WWL. Poza tym jest jakieś cztery dychy tańszy . Tao świetnie chłonie i jest mega delikatny . Poczciwego fluffy'iego używam do osuszania felg (wymiennie z ręcznikiem gyeon'a) . Miałem jeszcze ręcznik waflowy od flexi ale dałem mojej cudownej żonie do prac w domu, bo mnie jakoś nie zachwycił .
A miałeś możliwość używania silk dryera od gyeona?
- piteks
- _
- piteks
- _
Idzie weekend więc trzeba odpicować furę . Powoli przymierzam się do nałożenia wosku, bo glasur leży już ponad dwa miechy ale wspomagany ostatnio lotosem daje jeszcze radę . Dlatego z full zabawą poczekam tydzień lub dwa aby ze świeżym mazidłem wyruszyć na wakacje. Jeszcze tylko trzy tygodnie mi zostały do 24 czerwca , a potem czekają na mnie Włochy . Tu też już poczyniłem przygotowania i mam już bilety na ostatnią wieczerzę Leonardo da Vinci oraz do akwarium w Genui .
Mieszkanie w pobliżu budowy nowej drogi wygląda tak
VP Citrus Pre Wash
Lotos Speed na blachach i Megs na oponach
Jakieś odbicia są
Ziarno też widać
Z perspektywy czasu muszę przyznać, że pomysł z powłoką na piano black był strzałem w dziesiątkę. Grill wygląda jak nowy, a mycie owadów to pestka. No i piano dodaje jednak smaku temu autku
Mieszkanie w pobliżu budowy nowej drogi wygląda tak
VP Citrus Pre Wash
Lotos Speed na blachach i Megs na oponach
Jakieś odbicia są
Ziarno też widać
Z perspektywy czasu muszę przyznać, że pomysł z powłoką na piano black był strzałem w dziesiątkę. Grill wygląda jak nowy, a mycie owadów to pestka. No i piano dodaje jednak smaku temu autku
śliczną masz a3 kę, piano wymiata ale co tu dużo pisać auto pięknie się prezentuje
audi a3 2.0 TDI 10 XII r.
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
No, wreszcie nie muszę się dopominaćpiteks pisze: Ziarno też widać
- piteks
- _
Dziękujętowi pisze:co tu dużo pisać auto pięknie się prezentuje
Wiem co lubiszmarcinde pisze:No, wreszcie nie muszę się dopominaćpiteks pisze: Ziarno też widać
To tutaj jeszcze poranna sesja garażowa (tak w okolicy 6:00)
Auto zaraz po umyciu wstawione do garażu, a paru godzinach już widać kurz
piteks, też mam plan na Włochy w tym roku. Robisz objazdówkę? Co dokładnie planujesz zobaczyć?
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
- piteks
- _
My jedziemy tak. Na początek Padwa. Potem Mediolan. W drodze nad morze odwiedzimy akwarium w Genui. Miejsce docelowe, to Loano i zwiedzanie okolicy. W palnie jest też wypad do Cannes i Monako, a jak się uda, to podskoczymy do Cinque Terre. W chwilach przerwy leżenie na leżaku ale niezadługo, bo mnie potem kości bolą
Dobrze się zapowiada...
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
- piteks
- _
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
DziękujęRost25 pisze:Piękne a3
Oto co mnie dzisiaj spotkało. Wychodzę po pracy, a tu na masce pamiątka po latającej krowie, bo tak wielkie ptasie "g-ie" leżało na masce. W bagażniku mam zawsze na taką okoliczność QD i fibrę, więc wziąłem się do sprzątania. Popsikałem, poczekałem i ściągnąłem "odznakę". Patrzę, a tu wżer na masce . No to wsiadam, but w podłogę i do domu. Zamiast na kolację, ja do garażu i biorę UC oraz niemiecki pad. Jadę raz, drugi, trzeci, a tu nic nie rusza. No to spróbowałem jeszcze z cleanerm Prima Amigo i też nic. No to szybkie mycie auta i dopiero maszyna z menzerną 2500 dała radę. Na koniec Koch antihologram i wreszcie jest o.k. (no może dwie maluteńkie kropeczki jeszcze zostały ale żona twierdzi, że one są tylko w mojej wyobraźni ).
Przyznam szczerze, że taki numer mi się przytrafił dopiero pierwszy raz. Zawsze ściągam odchody na bieżąco i nie ma śladu, a tu dzisiaj taki szok. Nie wiem co te ptaszyska żrą i z czego robią lakiery ale trochę się przeraziłem jak na przyszłość trzeba będzie powtarzać takie akcje z maszyną jak ta dzisiejsza .
No nieźle - myślałem że wosk da ochronę przed takimi niespodziankami.
piteks, jaką maszynę polecasz do korekty lakieru (DA czy rotacyjna?) i jakie pady (również do nałożenia wosku), jak przygotowujesz i odtłuszczasz lakier? Mam zamiar coś położyć (pierwszy raz sam) i potrzebuję fachowej porady.
Myślałem o takiej Makicie 9237CB.
piteks, jaką maszynę polecasz do korekty lakieru (DA czy rotacyjna?) i jakie pady (również do nałożenia wosku), jak przygotowujesz i odtłuszczasz lakier? Mam zamiar coś położyć (pierwszy raz sam) i potrzebuję fachowej porady.
Myślałem o takiej Makicie 9237CB.