Problem z modułem komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Otóż wpadło do mnie auto golf iv hb 5d 1.9 tdi 90km 1998r by zamontować elektryczne szyby i od podstaw moduł komfortu położyć , no i tak było , wszystko działa bez najmnieszego problemu tylko moduł komfortu pochodz z passata b5 ma numer 1j0959799ah , w momencie otwierania bagażnika zamyka się auto może to być spowodowane tym że moduł jest zakodowany pod sedana ?
I jeszcze jedno , chciałem zrobić domykanie szyb z pilota , ale nie ma w ogóle dostępu do epromu z poziomu vds pro nie jest dostępny adres 26 odczytania ani 27 do zapisania . załączam filmik który przedstawia co następuje w vds pro
https://www.youtube.com/watch?v=aF0HyTPQRxc" onclick="window.open(this.href);return false;
Czym mogą być spowodowane te problemy ?
Otóż wpadło do mnie auto golf iv hb 5d 1.9 tdi 90km 1998r by zamontować elektryczne szyby i od podstaw moduł komfortu położyć , no i tak było , wszystko działa bez najmnieszego problemu tylko moduł komfortu pochodz z passata b5 ma numer 1j0959799ah , w momencie otwierania bagażnika zamyka się auto może to być spowodowane tym że moduł jest zakodowany pod sedana ?
I jeszcze jedno , chciałem zrobić domykanie szyb z pilota , ale nie ma w ogóle dostępu do epromu z poziomu vds pro nie jest dostępny adres 26 odczytania ani 27 do zapisania . załączam filmik który przedstawia co następuje w vds pro
https://www.youtube.com/watch?v=aF0HyTPQRxc" onclick="window.open(this.href);return false;
Czym mogą być spowodowane te problemy ?
Edit , mam drugi moduł komfortu , Ale w nim występuje takie samo zjawisko braku dostępu do epromu , pewnie to wina programu :/ prosiłbym o pomoc , laptop dell d630 , kabel viaken kkl na rs232
jakąś dziwną wersję masz programu, że nie ma 26 i 27, a zmieniasz wartości połączenia na prompt?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
tez tak mialem jak dalem modul z sedana do varianta. Poszukaj moich postów z 2014 tak są podane wartości, które należy zmienić
MK IV AJM
Mam komórki które trzeba podmienić , ale co z tego jak sie niemogę dostać do epromu