Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
- piteks
- _
Informacja dla kolejnych pokoleń . Tutaj info jak rozebrać pianownicę i wyczyścić sitko z kamienia i innych syfów https://www.youtube.com/watch?v=suJQfDvibV0" onclick="window.open(this.href);return false;www37 pisze:podobno sie zapycha od kamienia...ale ekspertem to nie jestem.
A jeśli dalej nie działa (tak jak u mnie (karcher K5)) to trzeba rozwiercić otwór w dyszy (widocznej na filmie od 3:10) z rozmiaru 1,25 do 1,5. Teraz pianownica hula aż miło
- piteks
- _
Święto mycia auta podobno było wczoraj ale dzisiaj dopiero znalazłem czas aby je godne uczcić
Trochę deszczu i budowa nowej drogi w mojej okolicy zrobiły swoje
Citrus pre wash od VP. Jak widać bark typowego śniegu ale swoje zadanie spełnia bardzo dobrze czyli ściąga piach, kurz oraz rozluźnia cały syf
Na koniec poszedł Lotos Speed od SV .
Trochę deszczu i budowa nowej drogi w mojej okolicy zrobiły swoje
Citrus pre wash od VP. Jak widać bark typowego śniegu ale swoje zadanie spełnia bardzo dobrze czyli ściąga piach, kurz oraz rozluźnia cały syf
Na koniec poszedł Lotos Speed od SV .
Pięknie się prezentuje , szkoda że nie ma więcej zdjęć z prac przy samym aucie
audi a3 2.0 TDI 10 XII r.
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
O tak, podpisuję się!towi pisze:szkoda że nie ma więcej zdjęć z prac przy samym aucie
- piteks
- _
Poprawię się następnym razem . Na swoje usprawiedliwienie, mam to że mieli przyjść znajomi i czas mnie gonił. Wolałem poświęcić go blachom niż fotografii
- piteks
- _
Taka ciekawa sprawa. Otóż, bezkluczykowy dostęp do auta najpierw nie chciał mnie wpuścić do środka, a następnie nie chciał odpalić silnika. Po kilku nieudanych próbach otwarcia w końcu centralny zamek mnie wpuścił. Następnie naciskając start stop wyświetlało się info o braku identyfikacji klucza. Dopiero zbliżenie go w okolice zaślepki stacyjki i naciskanie strat stop (wg instrukcji), uruchomiło silnik. Myślałem, że może słaba bateria ale po przyjeździe do domu już taka sytuacja nie wystąpiła. Zresztą nie wyświetliła się do tej pory informacja o słabej baterii, a powinna . Na wszelki wypadek i tak ją wymieniłem ale trochę mnie auto nastraszyło.
Może były jakieś zakłócenia i przez to ześwirował
- piteks
- _
Też mi to przez głowę przemknęło.
Tak wszelki wypadek, poczytałem jak się dostać do środka gdy nie działa keyless i uruchomić awaryjnie samochód. Mam też zapasową baterię w portfelu, a na wakacje wezmę na wszelki wypadek drugi klucz
Tak wszelki wypadek, poczytałem jak się dostać do środka gdy nie działa keyless i uruchomić awaryjnie samochód. Mam też zapasową baterię w portfelu, a na wakacje wezmę na wszelki wypadek drugi klucz
Też tak miałem chyba dwa razy, że musiałem przyłożyć kluczyk do stacyjki. Później już ten problem się nigdy nie pojawił, faktem jest, że po tym zajściu za jakiś czas wyświetlił mi się komunikat o konieczności zmiany baterii w pilocie.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
- piteks
- _
Czyli może być tak, że info o słabej baterii wyświetla się za późno.
Moze tak być,zmieniłem i narazie spokój.piteks pisze:Czyli może być tak, że info o słabej baterii wyświetla się za późno.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
Też miałem podobny incydent. Bez informacji o słabej baterii. Tylko raz i do dzisiaj (ponad rok) spokój.
(Nemo, Berlingo, Custom) Fiat: 125p, Polonez Caro, Felicja Kombi, Corolla mk8, Civic mk7, CR-V mk3, Golf mk6, Golf Variant mk7, Touran, T-Roc, A4 Allroad
piteks jaki ręcznik polecasz do osuszania karoserii ??
audi a3 2.0 TDI 10 XII r.