Problem z prędkościomierzem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Po dwutygodniowym postoju odbiło mojemu golfowi. Jadąc około 50-60 km/h licznik jest już zamknięty. w trakcie ruszania na liczniku już jest 30-40 km/h. Golf przez te dwa tygodnie stał z rozebranym przodem(wymiana chłodnicy). Czy mogłem coś popieprzyć w komorze ? Ktoś wie o co tu chodzi i ewentualnie jak to naprawić ?
Może kabelki przy impulsatorze na skrzyni przytarte i jeszcze dostały więcej wilgoci niż zwykle? Musisz obejrzeć wtyczkę czy nie uszkodzona i nie powoduje zwarcia.
Wtyczka w idealnym stanie. Co do pewności zasilania czujnika to nie wiem. Wyjąłem czujnik i go wyczyściłem ale nie pomogło. Widać też że przy tych 3 kabelkach oś było robione bo sa pozakręcane taśmą. Jakie napięcia pojawiaja się i kiedy na tych trzech kabelkach do czujnika może ktoś wie?
Dodam że test prędkościomierza Vagiem na plus. Wskazówka wychyliła się od 0 do 260. Ale niestety po powrocie na 0 odbiła na 260 i było jeszcze słychać jak jakiś silniczek pracuje i próbuje dalej przepchać wskazówkę. Nie wiem co o tym myśleć. W trakcie jazdy Vag prędkość pokazuje normalnie, szkoda że nie prędkościomierz.