W sumie to się trzema kupy Alfa to moim zdaniem bardzo dobra alternatywa dla grupy VAG. 159 kosztuje tyle co golf 5, a jest o wiele fajniejsza, a z silnikiem 1.9 nie ma żadnych problemów. Włosi idą jeszcze dalej, bo właśnie była premiera Guli i chyba mają ochotę nakopać BMW 3 i c klasie, do passerati nie ma porównaniaradekrp90 pisze:Czytając wasze posty oraz opinie krążące w internecie, w kwestii świeżego auta, bezpieczniejsza będzie Giulietta niż Golf... do czego to doszło
Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
I jak to powiedział, któryś redaktor czy dziennikarz moto: "To nie jest tak, że Alfa tak bardzo poprawiła jakość, że dorównała konkurencji. To konkurencja przegoniła Alfę...".
No nic Panowie szukamy dalej Co się trafi to będzie
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Dziękuję za AR Giuliette. Po pobieżnym przeleceniu przez konfigurator wyszło około 120 tys PLN.
Za te pieniądze można mieć i samochód i jeszcze górka pieniędzy zostanie.
- Forum Master
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
To auto jest na rynku od 2010 roku. Moim zdaniem bardzo nieopłacalne jest kupowanie w salonie jak za rok będzie nowy model, a używki można kupić za 35% wartości nowego, no ale jak kto woliBarton_ pisze:Dziękuję za AR Giuliette. Po pobieżnym przeleceniu przez konfigurator wyszło około 120 tys PLN.
Ja nie mówię o nowym aucie - jak mówię o zarówno AR jaki i Golfie jako aucie używanym. W moim budżecie w grę jako nowe wchodzi tylko Toledo/Rapid lub Polo/Fabia/Ibiza, których jedyną chyba zaletą, jest to że są nowe (w konfig. z 1.2 TSI starej generacji).
Fakt AR-ka kosztuje sporo, ale wyprzedażowa sztuka z salonu w wersji Sprint może być sprzedana z porządnym rabatem (cena po 72.000 PLN).
Nowa Alfa celuje cenowo w Audi, a nie VW czego niestety jednak nie można powiedzieć o wnętrzu, któremu bliżej do VW
Fakt AR-ka kosztuje sporo, ale wyprzedażowa sztuka z salonu w wersji Sprint może być sprzedana z porządnym rabatem (cena po 72.000 PLN).
Nowa Alfa celuje cenowo w Audi, a nie VW czego niestety jednak nie można powiedzieć o wnętrzu, któremu bliżej do VW
________________________________________________________________________________
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Widać nie jeździłeś taką AR 159SW z napędem Q i do tego 2,4 JTDm pod maskąradekrp90 pisze:I jak to powiedział, któryś redaktor czy dziennikarz moto: "To nie jest tak, że Alfa tak bardzo poprawiła jakość, że dorównała konkurencji. To konkurencja przegoniła Alfę...".
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Ale to nie jest moje zdanie tylko jakiegoś tam redkatorka Jak dla mnie AR 159 to chyba jedno z najbardziej niedocenionych aut. Jakością wykonania nie ustępuje prawie niczym Audi (VW z tamtych lat może się jedynie "przyglądać"). Ale to się już zaczyna zmieniać (co widać po cenach roczników 2009-2011).
Siedziałem w jednej, jeszcze przed FL i jest to naprawdę dobrze zrobione auto. I tak ja mówisz - diesel, to jest to co w tamtym modelu jest najlepszym do wzięcia.
Niemniej, po moich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że najbardziej pasuje mi jednak Giulietta lub Passat B6/B7 (porównanie wnętrz i foteli). Niestety na kilka Giullietek, które widziałem, żadna nie wyszła poza obszar oględzin... Stan blacharski tragiczny to jeździć się już nie chce (jest to też jeden z powodów dla, którego odpuszczam definitywnie auta sprowadzane... mam już ich dość).
Auto, moim zdaniem, wewnątrz nie ustępuje niczym Golfowi VI. Muszę się nią tylko przejechać i ocenić wrażenia akustyczne (izolacje dzwiękową), bo te jak dla mnie w G6 są przeciętne (mocno słyszalny szum opon czego w B6 z 4-krotnie większym przebiegiem nie zauważyłem).
Siedziałem w jednej, jeszcze przed FL i jest to naprawdę dobrze zrobione auto. I tak ja mówisz - diesel, to jest to co w tamtym modelu jest najlepszym do wzięcia.
Niemniej, po moich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że najbardziej pasuje mi jednak Giulietta lub Passat B6/B7 (porównanie wnętrz i foteli). Niestety na kilka Giullietek, które widziałem, żadna nie wyszła poza obszar oględzin... Stan blacharski tragiczny to jeździć się już nie chce (jest to też jeden z powodów dla, którego odpuszczam definitywnie auta sprowadzane... mam już ich dość).
Auto, moim zdaniem, wewnątrz nie ustępuje niczym Golfowi VI. Muszę się nią tylko przejechać i ocenić wrażenia akustyczne (izolacje dzwiękową), bo te jak dla mnie w G6 są przeciętne (mocno słyszalny szum opon czego w B6 z 4-krotnie większym przebiegiem nie zauważyłem).
Jeszcze powiedz, że tylko manual, bo automat dla lamusów..pajop pisze:Ropa jest do traktorów, a gaz do zapalniczek. Tylko benzyna
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
- TomaszekGT
- Ma gadane
- Auto: vw golf 4 2.0
- Kontakt:
ci co nic nie umią zrobić przy aucie to tylko benzyna , tankować benzyne każdy umie, a kto jest w temacie to gaz albo diesel jak najbardziej
- kw
- Forum Master
Nooo kompleksowe podejście do tematu. Nie kupię sobie diesla bo nie naprawiam aut, nawet jakby był na gwarancji albo potrafię wymienić filtr powietrza i przegub to kupię sobie diesla biturbo z piezoelektrycznymi wtryskami, albo jeszcze lepiej LPG bo oczywiście umiejętność zrobienia czegokolwiek przy aucie równa się uprawnieniom do montażu i obsługi silników zasilanych LPG. Po co w ogóle komuś mechanik ?TomaszekGT pisze:ci co nic nie umią zrobić przy aucie to tylko benzyna , tankować benzyne każdy umie, a kto jest w temacie to gaz albo diesel jak najbardziej
- TomaszekGT
- Ma gadane
- Kontakt:
specjalnie to napisałem, bo na tym forum coraz więcej bredni ludzie piszą troche sie zmieniło od tych 9 lat co tu jestem.Nie mechanikiem tylko świadomym użytkownikiem, większość ludzi to jeździ aż zamęczy auto, ja też już kupowałem auta od ludzi, fakt większość nie ma pojęcia o niczym,
Ty najpierw ogarnij polszczyznę, a potem zacznij wypowiadać się na forum.TomaszekGT pisze:ci co nic nie umią zrobić przy aucie to tylko benzyna , tankować benzyne każdy umie, a kto jest w temacie to gaz albo diesel jak najbardziej
Było: MK4 1.8T AUM 150 PS 210 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
- TomaszekGT
- Ma gadane
- Kontakt: