Proszę o doradzenie

Aaaa głośniki mają 75W w RMS ;D
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Krispl pisze:Raczej będą grać bo na glosnikach zawsze podają zawyżone wartości. Jedynie przy głośniejszym słuchaniu może radio nie wyrabiać.
Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
Ale ja nic nie pisałem o mocy. O co ci chodzi? Bo mi chodzi o to że jeśli na głośniku piszę że ma np. te 75 wat rms to rzeczywiście jest 50 wat rms. Inne dane podane na głośniku są też nie raz zawyżone przez producenta.bogib184 pisze:Krispl pisze:Raczej będą grać bo na glosnikach zawsze podają zawyżone wartości. Jedynie przy głośniejszym słuchaniu może radio nie wyrabiać.
Ciekawa teoria, zważywszy, że głośnik nie posiada żadnej mocy...
Jeśli masz wzmacniacz - montuj, radio w żadnym wypadku nie jest dobrym napędem.
grały będą...ale pod wzmacniaczem na pewno lepiej.Maciek94 pisze:Czy pod samym radiem te głośniki będą grały dobrze czy lepiej podłączyć wzmacniacz
No to piszesz o Watach, RMSach i to nie jest "moc" ? Chętnie wysłucham, jakie to jeszcze parametry są "napisane" na głośnikach, które są zawyżane i decydują, że radio nie wyrabia przy głośniejszym słuchaniu. Skuteczność owszem, ale co jeszcze ? Ja napisałem o Watach, czyli mocy, Ty, że nie o moc Ci chodzi, a pierwsze co przytaczasz za chwilę, to jednak mocKrispl pisze:Ale ja nic nie pisałem o mocy. O co ci chodzi? Bo mi chodzi o to że jeśli na głośniku piszę że ma np. te 75 wat rms to rzeczywiście jest 50 wat rms. Inne dane podane na głośniku są też nie raz zawyżone przez producenta.bogib184 pisze:Krispl pisze:Raczej będą grać bo na glosnikach zawsze podają zawyżone wartości. Jedynie przy głośniejszym słuchaniu może radio nie wyrabiać.
Ciekawa teoria, zważywszy, że głośnik nie posiada żadnej mocy...
Jeśli masz wzmacniacz - montuj, radio w żadnym wypadku nie jest dobrym napędem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości