Silnik sie sie trzesie i nie rowno pracuje jak zimny 1.6 sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z nierownymi obrotami na zimnym silniku 1.6 sr mianowicie jak odpale go to przez chwile chodzi ladnie az obroty spadna do okolo 850-900 i zaczyna trzesc silnikiem tak jak by ssanie za szybku sie odlaczala a jak sie nagrzeje to jest git tak samo jak dodam gazu tez ladnie sie wkreca na zimnym tylko na tych wolnych jest problem po skanowaniu vagiem bledu zadnego co moze byc przyczyna i jak to sprawdzic
OK tylko który bo z tego co wiem sa dwa G2 (2pin) i G62 (4pin) ?
G62 masz go w w plastikowym króćcu przy głowicy, tam gdzie termostat
w AKlu jest jeden
termostat jest za alternatorem i nie ma tam zadnego czujnika. Z tym trzęsieniem to jakaś przypadłość tych silników.
termostat jest za alternatorem i nie ma tam zadnego czujnika. Z tym trzęsieniem to jakaś przypadłość tych silników.
Re: Silnik sie sie trzesie i nie rowno pracuje jak zimny 1.6
W moim jakoś nic sie nie trzęsie...czysta przepustnica,szczelny dolot,sprawny układ zapłonowy i musi działaćmorloh pisze:Z tym trzęsieniem to jakaś przypadłość tych silników.
Czujnik wymieniony i dalej to samo co jeszcze moze byc ?
mam ale jak zimny to pracuje na benzynie
Musisz podłączyć VAG-a i sprawdzić jak wyglądają korekty w kanale 032 i praca sondy lambda w 031.
u mnie cos takiego dzieje sie na zimnym silniku moze nie az tak ale podobnie https://www.youtube.com/watch?v=gvSBpEv85bs" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli na zimnym moze nie byc iskry na jednym z cylindrów lub jest słaba ? a jak sie rozgrzeje to pracuje lepiej /?