Wymiana tylnych i przednich amorów MK3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- kamillotop
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czy zerknal by ktos na rozmiar sruby z dolnego mocowania tylniego amortyzatora w mkII z ETKI?
Pozwole sobie podpiac sie pod temat poniewaz mam problem ze swoim przednim zawieszeniem. Mam golfa 1.6 Gt Special z 07.96 roku. Walcze ze swoimi poduszkami amorow juz ponad rok i zadnej poprawy, co wyjade od mechanika to caly czas mi napier...a (gluchy dzwiek ewidentnie dobiegajacy z gory amorow). Nie wiem czy mam zle poduchy czy moze czegos mi tam brakuje. Ostatnio mechanik stwierdzil ze to wina tych talerzykow wiec kupilem nowe - po wymianie zadnej poprawy. Sprezyny mam z wezszym gornym zwojem. Juz mi rece opadaja i nie mam pomyslow.
Patrzac na schemat wynika ze mam wszystko tak jak jest zaznaczone na czerwono z jednym ale... czy numer 27 to lozysko a 36 to jakas nakretka? Jezeli tak to wydaje mi sie ze nie ma u mnie tej nakretki.
Patrzac na schemat wynika ze mam wszystko tak jak jest zaznaczone na czerwono z jednym ale... czy numer 27 to lozysko a 36 to jakas nakretka? Jezeli tak to wydaje mi sie ze nie ma u mnie tej nakretki.
Pozwole sobie podpiac sie pod temat poniewaz tez mam problem ze swoim przednim zawieszeniem. Mam golfa 1.6 Gt Special z 07.96 roku. Walcze ze swoimi poduszkami amorow juz ponad rok i zadnej poprawy, co wyjade od mechanika to caly czas mi napier...a (gluchy dzwiek ewidentnie dobiegajacy z gory amorow). Nie wiem czy mam zle poduchy czy moze czegos mi tam brakuje. Ostatnio mechanik stwierdzil ze to wina tych talerzykow wiec kupilem nowe - po wymianie zadnej poprawy. Sprezyny mam z wezszym gornym zwojem. Juz mi rece opadaja i nie mam pomyslow. Patrzac na schemat wynika ze mam wszystko tak jak jest zaznaczone na czerwono z jednym ale... czy numer 27 to lozysko a 36 to jakas nakretka? Jezeli tak to wydaje mi sie ze nie ma u mnie tej nakretki. Czy z ta tulejka i guma jest tak jak pisze kolega dement, ze przez nia przechodzi?
- bocian19
- Łowca Rarytasów
- Kontakt:
Witam Was wszystkich Panowie
Pytanko do Was:
Zakupilem springi przod/tyl -40/-40 i mialem sie zabierac za wymiene i lukam a tu amorek przedni cieknie,wiec chwilowo zostawilem. Po tygodniu jazdy na wysepkach zaczelo mi cos grzechotac,amorek . Final taki ze musze zmienic amorki na przod . I teraz moje pytanie: czy kupic seryjne i zalozyc na nie te springi -40 czy jednak zakupic mts zolte o skroconym skoku pracy??? Ja osobiscie bym wolal ori bo podobno na mts zejdze jeszcze nizej niz 40 ale po to zadalem pytanie aby sie dowiedziec jak bedzie lepiej jesli chodzi o uzytkowanie.
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Pytanko do Was:
Zakupilem springi przod/tyl -40/-40 i mialem sie zabierac za wymiene i lukam a tu amorek przedni cieknie,wiec chwilowo zostawilem. Po tygodniu jazdy na wysepkach zaczelo mi cos grzechotac,amorek . Final taki ze musze zmienic amorki na przod . I teraz moje pytanie: czy kupic seryjne i zalozyc na nie te springi -40 czy jednak zakupic mts zolte o skroconym skoku pracy??? Ja osobiscie bym wolal ori bo podobno na mts zejdze jeszcze nizej niz 40 ale po to zadalem pytanie aby sie dowiedziec jak bedzie lepiej jesli chodzi o uzytkowanie.
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Moj mk3 VARIA(N)T
viewtopic.php?f=88&t=297338" onclick="window.open(this.href);return false;
BBI Squad
Na rozstaju dróg stoi zwalniający próg on złamie Ci dokładkę
viewtopic.php?f=88&t=297338" onclick="window.open(this.href);return false;
BBI Squad
Na rozstaju dróg stoi zwalniający próg on złamie Ci dokładkę
Witam. Co warto wymienić przy wymianie amorkow na tyle?? dodam ze bede zakładam Gwinty. Pozdrawiam
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno ! ! !
W razie niejasności co do wymiany tylnych amortyzatorów poniższy filmik powinien je rozwiać:
https://youtu.be/8yZySRbUWfI" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/8yZySRbUWfI" onclick="window.open(this.href);return false;