Witam. Od dwóch lat posiadam bore z 99r. z modułem komfortu 1J0 959 799 AH. Kiedy ją kupowałem dostałem jeden kluczyk z pilotem przejechanym przez traktor

Wiadomo... nie działał. Długi czas nie przeszkadzało mi zamykanie zamkiem w drzwiach, ale po jakimś czasie chciałem zaznać trochę wygody i kupiłem na aukcji pilot HLO 1J0 959 753A, bo wyczytałem że taki pasuje do mojego komfortu. Zauważyłem że różnią się kształtem przycisków z moim niedziałającym pilotem, na którym nie dało się odczytać numerów bo plastik był wykruszony. Jak się domyślacie część z grotem nie pasowała z pilotem z okrągłymi przyciaskami, ale z ciekawości chciałem zobaczyć czy będzie działał. Wedle instrukcji z internetu udało się zaprogramować i cenrtralny działał, irytowało mnie za to że dwie części nie pasowały i dałem kluczyk dziewczynie do passata B5 do którego go zaprogramowałem również bez problemu. Teraz jeden pilot zamykał i otwierał jednocześnie i mój samochód i jej
I tak długi czas było, więc zamówiłem dwa dni temu pilot HLO 1J0 959 753N (wedle tego co znalazłem w pełni zastępowalny z tym o końcówce A). Ale przy próbie przyuczenia pilota żadnej reakcji nie ma. Próbowałem na rożne sposoby i nic. W błędach jest informacja o "niewłaściewie kodowanym pilocie". Kiedyś udało mi się to bez problemu, a teraz coś jest nie tak. Dioda na pilocie miga przy naciskaniu przycisków, sprzedawca widać że wiarygodny po ocenach pisał że pilot sprawny w 100%. Co mam zrobić? Macie instrukcje która na 100% zadziała?