Świece nie grzeją, kontrolka nie zapala się

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bajor23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bajor23 » pt lut 26, 2016 23:53

Witajcie,
jeździłem wczoraj trochę po mieście, a przed przyjazdem do domu zahaczyłem o sklep. Wychodząc po pewnym czasie ze sklepu przekręciłem kluczyk i oczekiwałem na zapalenie się kontrolki świec żarowych, jednak niestety - nie zapaliła się. Pomyślałem, to wszystko przez to, że silnik jest ciepły, ale nawet na ciepłym silniku na chwilę się zawsze zapalała po czym od razu gasła. Zapaliłem, odjechałem i znalazłem się w domu. Wyszedłem po pewnym czasie do samochodu celem sprawdzenia jaki dokładnie pasek klinowy wchodzi do tego samochodu bo zaczął piszczeć i wypadało by go zmienić. Chciałem zobaczyć co z tą kontrolką więc wsiadłem do środka przekręcam kluczyk wszystkie kontrolki palą się jak zwykle tylko nie ta od świec... Może się spaliła? - pomyślałem. Niestety odczekałem trochę, kręcę, kręcę i nic - nie pali. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki jakie mam pod kierownicą, sprawdziłem też ten 50-cio amperowy nad serwem też jest cały. Wziąłem do domu przekaźnik 104 rozebrałem, w środku jak nowy, a po podaniu napięcia stycznik ładnie załącza obwód. Nie wiem co teraz, usterka nadal jest jak była. Doradzicie coś? GOLF 3 1.9 TD bez I.

bajor23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bajor23 » sob lut 27, 2016 22:16

Pomógł forumowicz. Padł czujnik temperatury przy silniku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”