MK2 automat, jaki silnik podejdzie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Heblami sie nie przejmuj to pikuś, wszystko pasuje z paska czy mk3, po małych modach szerokość wahaczy też zostanie jak w mk2.
Jeśli masz golfa po 89 roku to z instalacją elektryczną też nie będzie ogromnego problemu
A o to czy się zmieści VR z automatem to zapytaj tu viewtopic.php?f=71&t=174522&start=2030" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli masz golfa po 89 roku to z instalacją elektryczną też nie będzie ogromnego problemu
A o to czy się zmieści VR z automatem to zapytaj tu viewtopic.php?f=71&t=174522&start=2030" onclick="window.open(this.href);return false;
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Z tego co się dowiedziałem to pasuje wsio z ori automatem z vr6 do budy mk2 , tzn mieści się
Serdeczne dzięki, na ten sezon chyba się nie wyrobię, ale będę kompletował po mały graty. Golf po 89, dokładnie to 91. Jakich oznaczeń skrzyni i silnika szukać? Tzn jakie będą do siebie pasowały? Poszukałbym całego dawcy, ale wydaje mi się że znacznie łatwiej będzie skompletować części osobno
źle ci się wydajęRepo pisze: ale wydaje mi się że znacznie łatwiej będzie skompletować części osobno
Re: MK2 automat, jaki silnik podejdzie?
Czyli lepiej dorwać dawce w całości? Nie lepiej będzie szukać silnika i skrzyni po oznaczeniach?
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
dokładnie, masz w tedy każdy kabelek, heble itpRepo pisze:Czyli lepiej dorwać dawce w całości?
Z jednej strony tak, ale z drugiej strony odkąd przeglądam allegro i olx, nie znalazłem nigdy zestawu vr6 + automat na forum też nie spotkałem się z taką kombinacją, może być ciężko, ale jaka radość kiedy już znajdę
I jeszcze jedno, mój egzemplarz to swego rodzaju rodzynek (mały przebieg, świetny stan), zastanawiam się, żeby go sprzedać i poszukać budy syncro, nawet bez silnika, czy swap wtedy wygląda tak samo?
I jeszcze jedno, mój egzemplarz to swego rodzaju rodzynek (mały przebieg, świetny stan), zastanawiam się, żeby go sprzedać i poszukać budy syncro, nawet bez silnika, czy swap wtedy wygląda tak samo?
patrz jeszcze za passatem b3
powodzenia ze znalezieniem zdrowejRepo pisze: i poszukać budy syncro
tego ci już nie powiem , w sumie to nie widziałem automatu z syncroRepo pisze: czy swap wtedy wygląda tak samo?
Re: MK2 automat, jaki silnik podejdzie?
A teraz zapytam z czystej ciekawości, czy ten vr6 faktycznie daje na tyle przyjemności z jazdy, żeby brać się za to ?
z automatem wątpięRepo pisze: czy ten vr6 faktycznie daje na tyle przyjemności z jazdy, żeby brać się za to ?
Zawsze możesz wrzucić coś taniego typu 2e
Poczytałem temat o swapie i pomyślałem jeszcze o ABF, więc ostatnie pytania i chyba sytuacja będzie jasna jaka skrzynia automatyczna podejdzie do ABF? I czy przy swapie ABF będzie dużo więcej przeróbek niż w przypadku 2E?
Repo, ale Ty zdajesz sobie sprawe, ze chocbys zalozyl silnik od lamborghini to jak zalozysz automat z tamtej epoki to zabije kazdy silnik? Chcesz swapowac silnik do mk II zeby dawalo Ci frajde z jazdy, a na samym starcie wbijasz sie na mine.. wez to przemysl jeszcze 2 razy zanim wydasz kase na marne, bo potem jak bedziesz chcial przejsc na manual to z tej skrzyni automatycznej bedziesz mogl sobie zupe ugotowac
jak juz swapowac na automat to jakis nowszy silnik typu 1.8T, vr6 24v albo r32 w polaczeniu z dsg.. jedyna sensowna opcja, ktora jednak napewno Cie przerosnie, takze suma sumarum albo zostaw to co i ciesz sie klasykiem a na codzien kup sobie innego automata albo patrz punkt wczesniejszy
jak juz swapowac na automat to jakis nowszy silnik typu 1.8T, vr6 24v albo r32 w polaczeniu z dsg.. jedyna sensowna opcja, ktora jednak napewno Cie przerosnie, takze suma sumarum albo zostaw to co i ciesz sie klasykiem a na codzien kup sobie innego automata albo patrz punkt wczesniejszy