figurel pisze:Nożyczki wkładamy do wkładki tak jak kluczyk i metodą "na macanego", innej nie ma, staramy się wyszukać wewnętrzny występ zapadki aby przesunąć do ją góry bądź do dołu jednocześnie naciskając z drugiej strony wkładkę. Ideę tego przedstawiają poniższe fotki
Rozumiem, że jeżeli mam klucz pasujący do bębenka, to wyjmę go bez problemu?
Mam Lupo z centralnym zamkiem, gdzie poprzedni właściciel w klapie założył klamkę z zamkiem bez centralnego i z innym kluczem. Chcę powrócić do oryginalnego stanu, chcę zamówić w ASO bębenek pod podstawowy klucz (znam kod).
Ponieważ klamka w Lupo nie ma dźwigni pod zamek centralny, kupiłem od Golfa IV kpl taką klamkę, plus siłownik i sztangę (łącznik). Ale nie mam do tego zamka klucza, próbowałem wg twojego opisu wyjąć bębenek, za żadne skarby nic nie udało się zrobić. Zdjąłem nawet kapturek z zasuwką i przesuwałem pierwsza zapadkę w całym zakresie ruchu - także nic, bębenek ani drgnął. Być może decyduje tu to, czy ustawiony jest w pozycji otwartej lub zamkniętej.
W związku z tym planuję: wyjąć klamkę z Lupo, wyjąć z niej bębenek mając klucz, włożyć bębenek z ASO i zamontować dźwignie od klamki z Golfa pod zamek centralny. Okablowanie do siłownika i mikrowłącznika w Lupo jest.
Czy dobrze kombinuję?