Witam
Potwierdzam, tak samo mozna naprawić dmuchawę w Passat B4.
1 -wymujemy dmuchawe /odpiac dwie wywtyczki/jw.
2-wyjmujemy płytkę z bezpiecznikiem
3-kupujemy bezpiecznik termiczny o tem 184^ C lub o wyzszej tempnp 192^ C - cena 2 zł szt
4-wycinamy stary zostawiajac całe wąsy i montujemy nowy na styk zaciskajac w tulejkach
lub lutujemy uwazajac aby nie spalić
5-montaż w odwrotnej kolejności
Zdjęć nie dodałem, ponieważ nie ma zbyt wielkich różnic , z wjatkiem płytki która jest zamontowana na obudowie wentylatora.
No to do roboty!
Zyczę powodzenia.
Pozdrawiam
Neeg1
Naprawa dmuchawy - niedzialajace wszystkie biegi
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
witam,
Ma ktoś moze rozpiske pinów kostki przy pokretle regulacji predkości nawiewu (biegi od 1 do 4) - nagle przestala dzialac dmuchawa, bezpiecznik w skrzynce nr 6 20A jest ok, chciałbym sprawdzić sam przełacznik nawiewu poprzez zawrcie odpowiednich pinów (z tego co dziś po ciemku udało mi sie zerknać kostka jest 6 pinowa z czego obsadzone 5)
Ma ktoś moze rozpiske pinów kostki przy pokretle regulacji predkości nawiewu (biegi od 1 do 4) - nagle przestala dzialac dmuchawa, bezpiecznik w skrzynce nr 6 20A jest ok, chciałbym sprawdzić sam przełacznik nawiewu poprzez zawrcie odpowiednich pinów (z tego co dziś po ciemku udało mi sie zerknać kostka jest 6 pinowa z czego obsadzone 5)
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]
Sprawdź po kolorach kabli.
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
może ktoś jednak ma rozpiskę kostki po strone pokrętła regulacji nawiewów
Chłopie no rozpiska, a kolory kabli to jeden pieron. Przecież łatwo się zorientować, że masa to brązowy czy tam czarny, a z tego co pamiętam żółte z czymś są od stopni. Poza tym jak ja to rozbierałem to na przełączniku miałem odlane ori oznaczenia styków bodajże masa "31" i stopnie "I", "II", "III".
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Re: Naprawa dmuchawy - niedzialajace wszystkie biegi
chłopie....jakbym miał seryjna instalacje bez przeróbek to na pewno bym tu nie pisał...forum jest po to aby sie pytać/pisać i jak masz jaką wiedze w danym temacie to sie podziel bez żadnego sarkazmuVWiater pisze:Chłopie no rozpiska, a kolory kabli to jeden pieron. Przecież łatwo się zorientować, że masa to brązowy czy tam czarny, a z tego co pamiętam żółte z czymś są od stopni. Poza tym jak ja to rozbierałem to na przełączniku miałem odlane ori oznaczenia styków bodajże masa "31" i stopnie "I", "II", "III".
No to tym bardziej jak masz inne kolory kabli niz ori to miernik w rękę i ogień