Na tym forum pojawiłem sie nie bez powodu w wrześniu ub. stałem sie posiadaczem klasyka MK1, nie będę sie rozpisywał co to, po co itd... bo to nie ten dział, natomiast co jakiś czas między relacjami z pracy w "ghost garage" postaram sie wrzucić co tam u golfa a`propos detailingu słychać.
To może tyle tytułem wstępu... korzystając że zima chwilowo o nas zapomniała była okazja go umyć....

Idąc za ciosem... no samo mycie... mało to detailngowe... do garażu z nim

niestety mankamentów na lakierze nei brakuje... tu zgazowanie tam szpachla tu wżer

Musi sie bliżęj spotkać z lakiernikiem niestety ... ale cos sie dało to troszkę podpolerowałem

i na to wosk ... jedenz trwalszych na rynku M&16 od megsa

no i to co najfajniejsze w woskowaniu kropelki

Środek też nie wiem kiedy widził odkurzacz i APC ...

pierwsza fibra była świeżo popraniu dodam

druga

Wykończone NL od PB wygląda dobrze ... niestety nie mam foty...

Odrazu zaznaczam auto nie bylo poddane pełnej korekcie a takiemu tam odświeżeniu i nawoskowaniu, nie ma sesu się nad nim pastwić bo i tak będzie szedł do malowania, kolega z którym wspópracuje stwierdził że nawet wosku szkoda...

noo to jak już sie pochwaliłem ze mam MK1 to teraz normalna relacja z pracy nad piwerwszym w tym roku samochodem
Udało się ze sporym opóźnieniem poskładać kolejną relację. Początek roku a już mamy zaległości w tym temacie. Do rzeczy.
Na zabezpieczenie przyjechał nowy Seat Leon X-PERIENCE w białym perłowym lakierze. Lakier był w ogólnym niezłym stanie jeśli chodzi o rysy, ale posiadał nie zdjętą powłokę zabezpieczająca nakładaną do transportowania.
Po dokładnym myciu, wraz z dekontaminacją, deironizacją... przystąpiliśmy do korekty lakieru, która została zakończona myciem i odtłuszczaniem przy pomocy Panel Wipe oczywiście od GTechniqa
Tak przygotowana powierzchnia została zabezpieczona zestawem powłok od GTechniqa w postaci C1 + EXOv2.
Czyszczenie i zabezpieczanie skór zestawem Meguiars, reszta wnętrza, koła i hydrofobizacja szyb - czyli standardowo.
Miłego oglądania:
W takim stanie przyjechał

IronX w akcji

Statham pojechał na wakacje więc zatrudniliśmy Ziutka Gumiaka do pomocy - ciągle coś sprawdzał w necie...

Jak widać jednak z powierzonych zadań wywiązał się wzorowo

Na wszelki wypadek odtłuszczanie lakieru

Dekontamincajca chemiczna 2000km, zima a taki zaciapany…egh polskie drogi…

Elementy przygotowane do polerowana piano balck

Po związaniu i utwardzeniu powłok zrobiliśmy kilka zdjęć w plenerze, na szczęście pogoda dopisała

[URL=http://s1026.photobucket.com/user/gusia ... eme/DSC037
88%20Kopiowanie_zpsdxsuwjmr.jpg.html]

Nawet biały może mieć odbicia

I na koniec wlepka