[MK2] Walenie tylnego tlumika o podloge bagaznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Walenie tylnego tlumika o podloge bagaznika
Witam,
Kiedys poleciala mi jedna z gum przy srodkowym tlumiku i wydech walil o belke. Gume wymienilem i od tej pory przy wiekszych hopkach a nawet przy zjezdrzaniu z progu zwalniajacego zdaje sie, ze wali mi tylny tlumik o podloge bagaznika gume z tylu mam nowa.
Przedtem nic nie walilo, czy to mozliwe, ze po walnieciu srodkowej gumy, wydech sie wygial na srodku w dol a tyl poszedl do gory i jest blizej bagaznika co moge z tym zrobic
Kiedys poleciala mi jedna z gum przy srodkowym tlumiku i wydech walil o belke. Gume wymienilem i od tej pory przy wiekszych hopkach a nawet przy zjezdrzaniu z progu zwalniajacego zdaje sie, ze wali mi tylny tlumik o podloge bagaznika gume z tylu mam nowa.
Przedtem nic nie walilo, czy to mozliwe, ze po walnieciu srodkowej gumy, wydech sie wygial na srodku w dol a tyl poszedl do gory i jest blizej bagaznika co moge z tym zrobic
- barteKKK03
- V.I.P.
Tez słyszałem o takim przydaku, kumpel kupił nowe auto i ciagle mu stukało, powymieniał sam te gumy i jakies tam zaczepy, wkoncu udał sie mechaniora i wyszło ze tłumik zagiety ...juby pisze:Wniosek z tego że tłumik jest przegięty, dlatego wali w bude. Ewentualnie guma jest za krótka i tłumik wisi za wysoko.
Ja miałem takie same stukanie w podłogę jak wymieniłem wydech i zbyt blisko podłogi była rura przechodząca nad belką tylnią za środkowym tłumikiem, a przed końcowym. Mocowanie przy środkowym tłumiku dotykało do haka w podłodze (tu stukało), tłumiki zamiast wisieć na gumach swobodnie były po całości uniesione ku górze począwszy od katalizatyora. Aby opuścić całość do dołu musiałem na pierścieniu uszczelniającym przed kataliztorem poluzować śruby i skręcić tak aby całość opadła ku dołowi. Inne sposoby zawiodły, nie dało się odciągnąć wydechu w dół bez rozręcania przy katalizatorze. Efekt gwarantowany, pełna satysfakcja.
VWpower Golf