[MK2] zagadka z amortyzatorami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] zagadka z amortyzatorami
WItam.
Mam następujące pytanie. Właśnie kupiłem amortyzatory (wkłady) do mojego MKII rok 1986 i po rozebraniu tych na których jeździłem do tej pory ku mojemu ździwieniu okazało się że po odkręceniu gwintowanej nakrętki kolumny wylał się olej, a ze środka wyszły jakieś bebechy (zupełnie nie przypominające kupionych wkładów) po wyciągnięciu i wylaniu wszystkiego włożyłem do środka wkład. W dolnej części nawet pasuje dosyć dobrze ale w górnej jest duży luz między wkładem a kolumną. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi. A może tak ma być. Po skręceniu jakoś to się trzyma kupy ale nie mam przekonania że to tak ma być. Za wszelkie rady serdeczne dzięki.
Mam następujące pytanie. Właśnie kupiłem amortyzatory (wkłady) do mojego MKII rok 1986 i po rozebraniu tych na których jeździłem do tej pory ku mojemu ździwieniu okazało się że po odkręceniu gwintowanej nakrętki kolumny wylał się olej, a ze środka wyszły jakieś bebechy (zupełnie nie przypominające kupionych wkładów) po wyciągnięciu i wylaniu wszystkiego włożyłem do środka wkład. W dolnej części nawet pasuje dosyć dobrze ale w górnej jest duży luz między wkładem a kolumną. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi. A może tak ma być. Po skręceniu jakoś to się trzyma kupy ale nie mam przekonania że to tak ma być. Za wszelkie rady serdeczne dzięki.
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 20:11 przez motorufus, łącznie zmieniany 1 raz.
no ba tak ma nie byc wlasnie na sama gore powinienes miec w zestawie taki pierscien ktory ukala ten wlasnie wklad w odpowiednim pionie i wtedy wlasnie nie lata i po skreceniu wszystkiego masz pewnosc ze nic sie nie stanie niewiem jakiej marki kupiles te amorki ja do siebie dalem monro`a i ten pierscien byl i z tego co widze to jest na "standardzie" w opakowaniu
Niestety kupiłem w internecie i w zestawie napewno nie było. Gdybyś to przypadkiem znalazł to byłbym niezmiernie wdzięczny bo na okolicznych szrotach wczoraj byłem i nic takiego nie mieliGOLFSTROM_MK_II pisze:wybierz sie gdzies do jakiegos sklepu co maja urzywane części albo na jakis szrot no innego wyjscia niemasz niestety albo jechać do sklepu co to kupiłeś i zapytać czy tak naprwde niema tego w zestawie chyba ze ja poszkukam u siebie po ostatniej wymianie moze gdzies sie szwedja takie
w miejsce pierścienia załóż zebezpieczenie seger
Też kupiłem takie amory - na allegro po 37 PLN i też rozłożyłem ręcę. Z pomocą przyszedł mój tata - w to miejsce założyłł pierścień zabezpieczający typu seger, pół roku hula bez problemu - jestem zadowolony.motorufus pisze:Niestety znowu się okazuje że "tanie mięso psy jedzą" Kupiłe jakieś tanie firmy GPD i niestety tego w zestawie nie było. I kto mi powie gdzie teraz tego szukać