Przy szerokościach 8 i 9j to trochę przesadzone wg mnieRA_FEEL_IT! pisze:Ja aktualnie 3.5 na 205/215/40/18
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Gadatliwa bestia
Re: Kącik posiadaczy MK4
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ja przy 205/215 na 8 i 9 mialem calkiem normalne ciśnienie, dzie tam ładować 3.5
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
Mój Golf MK4 Smoked Front
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Kącik posiadaczy MK4
Na pewno 3 jest - z tym 3.5 to nie do końca jestem przekonany bo coś tam ostatnio grzebałem - ogólnie to felg mi szkoda
Słuchajcie, dokładka przód jahre podejdzie pod FMIC?
Re: Kącik posiadaczy MK4
Ja przy 215/35 9j i 225/35 10j mam po 3 atmosfery wbite i przód co jakiś czas muszę kontrolować jak poszaleje po zakrętachRA_FEEL_IT! pisze:Na pewno 3 jest - z tym 3.5 to nie do końca jestem przekonany bo coś tam ostatnio grzebałem - ogólnie to felg mi szkoda
Co dokładki to zależy jak masz fmic założony, ja mam tak że kończy się równo ze zderzakiem Ale myślę że nawet jak masz niżej to nie będzie większego problemu
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
No to do takiej zwykłej felgi 8,5J z balonem 225/40/18 ile wpompować atmosfery Panowie?
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Sprawdź na oponie jakie masz maksymalne ciśnienie i go nie przekrocz
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Witam , mam pytanko, czy jest sens wkładać głośniki z s3 (bose) - ( nie trzeba zmieniać instalacji ?)
Czy lepiej kupić jakiś nowy dedykowany zestaw ?
Teraz mam navi + serie , głośniki coś zaczynają popierdywać , mogło by być ciut lepiej ( bez skrzyń w bagażniku itp. )
z góry dzieki za odpowiedz.
pozdr
Czy lepiej kupić jakiś nowy dedykowany zestaw ?
Teraz mam navi + serie , głośniki coś zaczynają popierdywać , mogło by być ciut lepiej ( bez skrzyń w bagażniku itp. )
z góry dzieki za odpowiedz.
pozdr
ex: MK4 245 km/460nm
Kącik posiadaczy MK4
Kup sobie jakies Helixy np za ~150zl i podepnij przod pod wzmacniacz - mi nie trzeba bylo juz skrzynki w bagaju bo gralo bardzo przyzwoicie jak na same glosniki, bez skrzynek itd.
Kącik posiadaczy MK4
z 2 2,5Chrzanek` pisze:No to do takiej zwykłej felgi 8,5J z balonem 225/40/18 ile wpompować atmosfery Panowie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
próbowałem dzisiaj pomierzyć jak to jest u mnie z tą belką z tyłu - z jej przesunięciem - ale cuda na kiju wychodzą...i dopiero jak koło wrzucę to wyjdzie co i jak.
odległość...od miejsca gdzie osłona tłoczyska wchodzi na odbój (czyli góra osłony) (nie chciało mi się tego rozbierać żeby mierzyć do tłoczyska czy amora)...do błotnika...z obydwóch stron jest równa. Od piasty do błotnika z lewej strony jest 4mm więcej niż z prawej...ale od piasty do amora, to z prawej strony jest 4mm więcej ...a przecież jeśli belka się przesuwa, to dolne mocowanie amora także i idzie on pod skosem - minimalnym ale jednak...a tu z pomiarów wychodzi...nic nie wychodzi.
odległość...od miejsca gdzie osłona tłoczyska wchodzi na odbój (czyli góra osłony) (nie chciało mi się tego rozbierać żeby mierzyć do tłoczyska czy amora)...do błotnika...z obydwóch stron jest równa. Od piasty do błotnika z lewej strony jest 4mm więcej niż z prawej...ale od piasty do amora, to z prawej strony jest 4mm więcej ...a przecież jeśli belka się przesuwa, to dolne mocowanie amora także i idzie on pod skosem - minimalnym ale jednak...a tu z pomiarów wychodzi...nic nie wychodzi.