Zestaw odseparowany pod jvc golf 3

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » wt lut 09, 2016 08:03

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie macie opinie i co polecicie do kolegi auta.
Na początek- jest nowe radio Jvc kd-x330bt

W pierwszej kolejności chcemy dobrać do tego jakiś zestaw odseparowany. Firm, modeli jest tak dużo że bez waszego doświadczenia i pomocy nie wiem co wybrać- cena max 300zł najlepiej z dystansamg za nowe, u siebie mam zestaw PB jakiś stary ale ładnie gra. Miałem helixy i jakoś słabo wypadały w porównaniu z PB:-)
Widzę również zestawy jbl, hifonics czy chociażby magnat. Zależy na dobrym basie ale czy da się to uzyskać na samym radiu bez wzmacniacza?
Po zakupie zestawu, obowiązkowo wygłuszamy drzwi matami stp od wewnątrz i zewnątrz, dystanse na głośniki z mdf- wiadomo muszą być. Później jeszcze może wpaść jakiś mały sub do bagażnika ale to na prawdę później.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5358365843" onclick="window.open(this.href);return false;

Niby też zestaw nie potrzebuje wzmacniacza, jak sądzicie? Macie jakieś inne propozycje?

napisano ołówkiem Z1

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt lut 09, 2016 12:26

matisim, przejrzyj dział. ..jest sporo informacji o zestawach do różnych kwot...

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Re: Zestaw odseparowany pod jvc golf 3

Post autor: matisim » wt lut 09, 2016 14:56

Tak wiem, czytałem coś nie coś. Ale jestem ciekawy czy ktoś miał styczność z tym radiem i jakimiś takimi zestawami głośników :-)

napisano ołówkiem Z1

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » wt lut 09, 2016 16:12

Akurat jeśli chodzi o "to" radio, to nie różni się niczym, pod względem zasilenia głośników od innych, czyli głośniki zagrają, jak przystało na +- 15-18 Wat. Żadne radio nie jest dobrą opcją na zasilenie głośników, każdy wzmacniacz o mocy uczciwych 25 - 30 Wat nie zostawia żadnych szans końcówce radia. Można zatem się domyślać, że nie będzie szału, może do połowy skali obędzie się bez zniekształceń słyszalnych, a dalej ?

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: matisim » wt lut 09, 2016 16:36

No i czegoś takiego chciałem się dowiedzieć bo ja tam nie sprawdzałem co w tym radiu siedzi za "moc" :-)
Jest opcja kupienia takich PB z wzmacniaczem crunch w komplecie na allegro. Jest to warte tych pieniędzy? Bo w komplecie wychodzi jakieś 450/500 zł więc wzmacniacz wychodzi +- 250zł, za tą kwotę można dostać coś używanego i lepszego?

napisano ołówkiem Z1

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » śr lut 10, 2016 08:06

Oczywiście, że na używanych komponentach da się o wiele lepsze granie złożyć. Dla przykładu można wylicytować np. Hertz ESK, do tego jakiegoś Sony XM-5520, 6020, za stówę kabelki, drzwi zrobić i ogień. Oczywiście to nie jest gotowy przepis, ale często można nabyć coś fajnego w dobrej cenie.

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: matisim » pt lut 12, 2016 17:56

Tylko trzeba mieć czas i wiedzieć czego się szuka :-)
Co do tych Hertzow to za dużo ludzi pisze ze maja ostre wysokie tony :-)
U siebie mam drzwi zrobione od A do Z i pod samym radiem mi już się dobrze słuchało tych powerbassow, wiadomo- do pewnej głośności.

A jakiś używany wzmacniacz który byłby odpowiedni pod pb jaki by mógł być?

napisano ołówkiem Z1

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » pt lut 12, 2016 19:08

Dlatego masz Forum i można liczyć na pomoc tych, którzy wiedzą, czego szukać ;) Tak mają wysokie tony, ale zawsze coś tam można z tym podziałać. Odnośnie wzmacniacza, to masz temat na PW.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”