AQY pompa powietrza wtornego
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam kiedy wyprowadzam golfa rano z garażu pompa powietrza wtórnego nie załącza się co może być tego przyczyna przekaźnik został wymieniony to nic nie daje co nią steruje kiedy ja załączą? . Czy ta pompa ma jaki kolwiek wpływ na błąd 16556 mieszanka za bogata . Pozdrawiam.
Ten błąd to może być sonda lambda , przepływomierz , wtryski , check Ci świeci ?
Tak świeci się od 5 miesięcy i nie mogę dojść z jakiego powodu czujniki wszystkie posprawdzane sonda pierwsza uniwersalna napięcie niby takie jak powinno być cztery sondy za katem sprawdzane i nic .
Szkoda że ta sonda uniwersalna , lepiej żeby była orginalna , dedykowana albo zamiennik , ale nie uniwersalna , te silniki nie lubią takich. Ja miałem ten sam bład , założyłem sonde max gir , nie pomogło , zainwestowałem w orginalną bosch,przeczyściłem przepływke i problem zniknął [błąd trzeba skasować]
U mnie po czyszczeniu przepływki, przepustnicy, wymianie 3 sond za katalizatorem, katalizatora na nowy bo tamten się rozpadł i po kasowaniu błędu nie raz nic nie pomaga .Teraz będę musiał to pierwsza sondę wymienić to może ona jest winna ciekawe czy dobra używka by była okej jak myślicie? .