Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli jest czujnik poziomu/temperatury oleju to także jest czujnik otwarcia maski. Nie wiem natomiast czy czujnik poziomu/temperatury oleju występował bez alarmu.ciarek15 pisze:Z tego co teraz wyczytałem to czujniki otwarcia maski montuje się kiedy na wyposażeniu jest alarm... zgadza się?
takciarek15 pisze:Czy to była syrena od alarmu?
chmurapawel pisze:Według mnie ta po prawej to na 100% czujnik temp. zewnętrznej
ciarek15 pisze:Jedna wisi zaraz za zderzakiem razem z czujnikiem temperatury zewnętrznej
Czyli skoro mam czujnik otwarcia maski, to pewne jest że był także czujnik poziomu i temperatury oleju? Bo w tym samochodzie zauważyłem już kilka kombinowanych rzeczy. Przekladałem już też silnik i w obecnej misce nie mam czujnika, a przy poprzednim silniku była miska olejowa z czujnikiem (mam też tą miskę odłożoną). Ale nigdzie nie widziałem wtyczki by podpiąć się do tego czujnika. Czyli pewne jest że była... ale została np. gdzieś "ukryta" lub wyrwana?Qto pisze:jeśli jest czujnik poziomu/temperatury oleju to także jest czujnik otwarcia maski.
- nie wiemciarek15 pisze:Czyli skoro mam czujnik otwarcia maski, to pewne jest że był także czujnik poziomu i temperatury oleju?
szukajciarek15 pisze:nigdzie nie widziałem wtyczki by podpiąć się do tego czujnika...została np. gdzieś "ukryta" lub wyrwana?
nie mówię że tam się wpiąć - tam zacząłbym szukać istniejącej wiązki...jeśli tam ją zlokalizujesz to możesz po "kablu" dojdziesz gdzieś bliżej miski - nie wiadomo gdzie i czy ktoś wiązkę uciąłciarek15 pisze:rozumiem że mogę dołożyć ten czujnik wpinając się w wiązke w plastikowym kanale (jak na zdjęciu z linka od Ciebie) tak?
tu musisz sobie sam odpowiedzieć...ja np często montuje coś, niemałymi kosztami i nakładami pracy, czego nigdy nie użyję - montuję dla zabawy, dla mnie wartociarek15 pisze:Warto się bawić w takie coś?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości