mk3 "tracenie i podbijanie obrotów"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

mk3 "tracenie i podbijanie obrotów"

Post autor: Jacenty85 » pn paź 02, 2006 21:41

Cześć wszystkim! Chciałem się zapytać czy nie spotkaliście się z nastepującym problemem: Kiedy auto jeździ blisko - obroty idelanie się ustawiają. Natomiast kiedy przejade nim dalszą trasę, po gwałtownym zatrzymaniu zaczynają się skoki obrotów.Auto najpierw trzyma podwyższone obroty kiedy się toczy na luzie (to normalne w tym modelu)natomiast kiedy się zatrzyma nie moze ustabilizować obrotów. Dodam jeszcze że kiedy jest pod obciążeniem (włączone światła) pięknie stabilizuje obroty. Dodam tylko że świece, kable, aparat zapłonowy-wymienione (zaplon ustawiony fabrycznie w serwisie). Przepustnica czyszczona i przeprowadzona adaptacja oryginalnym Vagiem. Vag nie wywala żadnych błędów a sąda pracuje poprawnie.Skoki te wyglądają tak że auto schodzi nisko do około 500 i podbija do 800 i ponownie się powtarza. Macie jakieś rozwiązanie? A dodam jeszcze że zauważylem że to się zwiększa kiedy mam wciśnięty hamulec ale na światłach tego nie ma. Co radzicie mi sprawdzić? dzieki za wszystki sugestie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 02, 2006 21:46

Zacznij od sprawdzenia szczelności wspomagania

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » pn paź 02, 2006 21:55

Paweł Marek pisze:Zacznij od sprawdzenia szczelności wspomagania
Zgadza się to objaw,który wskazuje na nieszcelny przewód do wspomagania hamulca

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » pn paź 02, 2006 23:23

no dobra to wobec tego dlaczego na włączonych światłach (światła mijania) tego nie ma. Moge se wciskac hamulec ile chce a ona trzyma idealnie obroty. Zresztą powinienem dodać ze to się nasila jak mam wduszony hamulec ale kiedy go puszcze też faluje. i co o tym myślicie. pozdro i dzięki za zainteresowanie. piszcie!;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”