Golf 3 - nie działa centralny zamek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jak w temacie nie działa mi centralny zamek tzn. po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje nie otwiera, ani nie zamyka i nie słychać żadnych dźwięków. Od czego zacząć ? Gdzie znajduję się pompka zamka pneumatycznego ?
Re: Golf 3 - nie działa centralny zamek
Sprawdzić bezpieczniki, pompka jest w bagażniku pod prawą lampą
A tak ogólnie to polecam temat...
viewtopic.php?t=172208" onclick="window.open(this.href);return false;
A tak ogólnie to polecam temat...
viewtopic.php?t=172208" onclick="window.open(this.href);return false;
vRSzkodnik - nic więcej, nic mniej jak Octavia II RS w gnoju
Bezpiecznik nr 21 (przedostatni) obejmuje centralny zamek, oświetlenie wnętrza i bagażnika, zapalniczkę i wskaźnik kompa pokładowegotomojer0 pisze:Które bezpieczniki bo na wykazie nie piszę który od pompki ?
Chyba w bagażniku z prawej nie mam tej pompki. Jak kupowałem auto to sprzedawca mówił że jest centralny ale nie sprawny(po mrozach się zepsuł) czyli mnie w balona zrobił chyba
Chyba, że centralny nie jest fabryczny
Rozebrałem tapicerkę kierowcy i mam centralny zamek bo jest tam siłownik. Czyli nie mam pneumatycznego zamka. Co mam teraz sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2016 10:54 przez tomojer0, łącznie zmieniany 1 raz.
Bezpieczniki w skrzynce w porządku. Można coś połączyć żeby sprawdzić czy zamyka/otwiera ? Może coś w zamku nie działa jak przekręcę kluczyk ?
Może centralka od tego - nie fabrycznego - zamka ma gdzieś bezpiecznik dodatkowo. Teoretycznie zasilanie centralki powinno mieć bezpiecznik, jednak nie koniecznie musi on być w skrzynce, ale gdzieś w okolicy centralki. Trzeba grzebnąć
Bo jak rozumiem zamek sam w sobie działa? Tak?
Bo jak rozumiem zamek sam w sobie działa? Tak?
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2016 12:33 przez filip2, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy kable zaznaczone są od siłownika ? Gdzie mogę szukać sterownika w drzwiach czy gdzieś pod kierownicą ?
Kolory kabli musisz po prostu porównać z tymi przy siłowniku. A gdzie jest centralka - być może w okolicy bezpieczników, kierownicy? Zależy od natchnienia autora.
Zamek sam w sobie działa? Tak?
Zamek sam w sobie działa? Tak?
Centralny działał ale pewnego dnia przestał działać - tak mówił sprzedający a jeśli chodzi teraz o zamykanie i otwieranie drzwi kluczykiem ręcznie i rygielkiem to wszystko działa.
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2016 12:58 przez tomojer0, łącznie zmieniany 3 razy.
A jak pojdę po kablach od siłownika kierowcy to na końcu dojdę do centralki ? Tak ?
Tak powinno byćtomojer0 pisze:A jak pojdę po kablach od siłownika kierowcy to na końcu dojdę do centralki ? Tak ?
Może też być opcja że siłownik sterujący jest popsuty i dlatego reszta się nie zamyka. Są wersje że tylko jeden od kierowcy jest sterujący, a czasem oba - kierowcy i pasażera. Sprawdziłeś czy jak zamykasz/otwierasz od pasażera czy coś się dzieje?