Dusi się po przełączeniu na gaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotras0062
- Mały gagatek
Witam, pacjent to golf IV AKL na podtlenku:p od jakiegoś czasu trapi go to że jak osiągnie tą swoją temperaturę i się przełączy to po chwili zaczyna się dusić aż zgaśnie. Gdy wskazówka od temperatury minie grube kreski to już jest wszystko ok. Najbardziej dusi się na wolnym biegu. Gaz w aucie 2,5roku. Filtry wymieniane na wiosne zeszłego roku i w sumie na gazie zrobione ok 20 tys km. Miał ktoś coś podobnego, wie co sprawdzić lub wymienić??
- piotras0062
- Mały gagatek
reduktor OMVL wiem że kupa, już był wymieniony na nowy:P
elektrozawór Valtek
wielozawór Tomasetto
Sterownik 4GasII
Wtryskiwacze Hana
Dodam że auto pokonuje aby odcinki 5km rano i 5km po 8 h. wcześniej jest aby rozgrzewane na wolnym biegu przez ok 10 min
elektrozawór Valtek
wielozawór Tomasetto
Sterownik 4GasII
Wtryskiwacze Hana
Dodam że auto pokonuje aby odcinki 5km rano i 5km po 8 h. wcześniej jest aby rozgrzewane na wolnym biegu przez ok 10 min
- LeszczVW
- Użytkownik
- Kontakt:
po co gaz na 5 km
nie zdazy sie rozgrzac
HANA to tylko MONTANA nie wtryski gazowe........
nie zdazy sie rozgrzac
HANA to tylko MONTANA nie wtryski gazowe........
MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
- piotras0062
- Mały gagatek
- LeszczVW
- Użytkownik
- Kontakt:
pisze o tym co widze jaki masz MIX instalacji!!!!!!
instalacja bynajmniej u mnie w firmie to wszystkie czesci z jednej marki a nie jakas zbieranina a potem dlaczego nie CHODZI panie.........
ale ok moge byc wCiDupny Leszcz
pozdrawiam
instalacja bynajmniej u mnie w firmie to wszystkie czesci z jednej marki a nie jakas zbieranina a potem dlaczego nie CHODZI panie.........
ale ok moge byc wCiDupny Leszcz
pozdrawiam
MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
-
- Mały gagatek
Kod: Zaznacz cały
wszystkie czesci z jednej marki
Nie wciskajmy kitu ludziom że to ma chodzić tylko na zestawach jednej marki....może być i mix, co to komu szkodzi, aby były dobre graty.....przecież wszystko da się ustawić i wszystko do wszystkiego pasuje.
To nie wina mixa, tylko tego że ktoś nie potrafi dobrze założyć i wyregulować gazu.a potem dlaczego nie CHODZI panie.........
- piotras0062
- Mały gagatek
Małe wytłumaczenie odnośnie mixa, takie auto z taką instalacją zakupiłem, ponieważ trafiło sie zdrowe i z młodym gazem. Takich ludzi jak "niezalogowany" się chwali , potrafi rozmawaiać jak człowiek a nie jak typek leszcz sika mądrościami nie na temet, nie znając czemu posiadam takie auto z instalacją. Wracając do tematu, po 3 dniowych zmaganiach usterka została chyba usunięta. Auto juz 3 dzień przełącza się bez najmniejszego problemu. Zostało przeze mnie zrobione: czyszczenie wszystkich węży pod maską jak również odmy, przepustnicy, wszystkie węże od gazu zostały założone na opaski ponieważ wydawały mi się że są za luźne, wyczyszczenie filtra w reduktorze choć nie był zabrudzony( znajduję sie tam ten wielorazowy:P), wymiana filtra fazy lotnej(rozebrałem filtr i nie był on jeszcze mocno zabrudzony) nom i czyszczenie wtrysków. NIe wiem który zabieg pomógł ale jest ok. Pozdrawiam