Dziwne falowanie obrotow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne falowanie obrotow
Czesc
Moj silnik to 1.9TDI 130KM i mam taki problem.
Jade na 6 biegu jakies 150km/h. Mam ok 2700obr/min. Zwalniam, bo wyjezdza mi jakies auto na lewy pas, do 120km/h, mam ok. 2000obr/min.
Teraz bez redukowania wciskam gaz, zeby przyspieszyc i bardzo szybko rosna obroty do 3000, a auto nie przyspiesza jak powinno. Pozniej obroty spadaj do np 2500 i juz zaczyna jechac ok.
Objaw przypomina sytuacje, jakbym podczas przyspieszania lekko muslal pedal sprzegla.
Podczas jazdy po miescie nic sie nie dzieje, bo zmieniam biegi przy ok 2200obr/min.
W ciagu ostatnich dwoch miesiecy mialem robiona turbine i i kompletny rozrzad.
Co moze byc powodem takiej sytuacji ?
P.S. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze na niemieckojezycznej klawiaturze :/
Moj silnik to 1.9TDI 130KM i mam taki problem.
Jade na 6 biegu jakies 150km/h. Mam ok 2700obr/min. Zwalniam, bo wyjezdza mi jakies auto na lewy pas, do 120km/h, mam ok. 2000obr/min.
Teraz bez redukowania wciskam gaz, zeby przyspieszyc i bardzo szybko rosna obroty do 3000, a auto nie przyspiesza jak powinno. Pozniej obroty spadaj do np 2500 i juz zaczyna jechac ok.
Objaw przypomina sytuacje, jakbym podczas przyspieszania lekko muslal pedal sprzegla.
Podczas jazdy po miescie nic sie nie dzieje, bo zmieniam biegi przy ok 2200obr/min.
W ciagu ostatnich dwoch miesiecy mialem robiona turbine i i kompletny rozrzad.
Co moze byc powodem takiej sytuacji ?
P.S. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze na niemieckojezycznej klawiaturze :/
-
- VWGolf.pl Killer
Dziwne falowanie obrotow
tak by to wyglądało jakby sprzęgło się ślizgało...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Dziwne falowanie obrotow
Autko ma na liczniku 285k km. Ja nie wymieniałem i myślę że wcześniej też nie było.
Jeśli to sprzęgło to muszę razem z dwumasą wymieniać ?
Jaki może być koszt wymiany samego sprzęgła?
Oznaczenie mojego silnika to ASZ.
pozdrawiam
Tomek
Jeśli to sprzęgło to muszę razem z dwumasą wymieniać ?
Jaki może być koszt wymiany samego sprzęgła?
Oznaczenie mojego silnika to ASZ.
pozdrawiam
Tomek
-
- VWGolf.pl Killer
Dziwne falowanie obrotow
jak masz wymienić ,wymień caly kpl. jeśli zamierzasz tym jeździć...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Dziwne falowanie obrotow
Nie musisz wymieniać dwumasowgo koła zamachowego jeśli jest ok, to można sprawdzić.lawka01 pisze:Jeśli to sprzęgło to muszę razem z dwumasą wymieniać ?
Normalnie wystarcza tarcza- docisk i łożysko oporowe w przypadku 130PS zintegrowane z wysprzęglikiem.
Kompletny zestaw 1500- 1600 zł + wymiana 250-350zł - zależy od mechanika .