[MK4] Spalanie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Spalanie oleju
Mam pytanko dotyczace golfa IV (diesel) Czy te modele spalaja olej ? Moze troche dziwne pytanie ale prosilbym o odp. Dziekuje
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:46 przez sowaxl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No wiesz...Producenci zawsze maja jakies haczyki np. VW [pisze ze silnik moze spalic od 0,5 do 1l oleju na 1000km.Jesli nie katujesz diesla i silnik jest w dobrym stanie powinien wziac od wymiany do wymiany ok.1l oleju.Ale jesli silnik pracuje pod obciazeniem np. jezdzisz z przyczepka to mas prawo spalac troche wiecej.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
producenci podają że autka mogą spalać ale....wg mnie to nie powinien brać wogóle no może w minimalnych ilościach i jak autko jest nowe. Chyba że auto ma już przejechane z 200 może 300 tyś to nieuniknione jest że olej będzie ubywałKubecek pisze:mi wlasnie pali 1l oleju od wymiany do wymiany. Olej wymianiam co 10-15tys km. ale to prawda to pisze koelga, ze jak mocniej sie depnie to braki tzreba czesciej uzupelniac
to się ciesz że tylko 1l. ci bierze,Kubecek pisze:mi wlasnie pali 1l oleju od wymiany do wymiany. Olej wymianiam co 10-15tys km. ale to prawda to pisze koelga, ze jak mocniej sie depnie to braki tzreba czesciej uzupelniac
aha wymieniaj częściej olej co ok.9-10tyś.km, turbinka "lubi" mieć świerzy olej