Pomocy z kablami wiązka od golfa 3 silnik 2e do mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam napotkałem mały problem z kabelkami wiązki silnika mianowicie jest kilka niewiadomych .
Potrzebował bym pomocy są to przewody odchodzące od wiązki silnika .
Potrzebował bym pomocy są to przewody odchodzące od wiązki silnika .
robisz swap 2e z mk3 do mk2? czy o co dokładnie chodzi?
szukaj pinoutu sterownika, schematów 2e, miernik w rękę i jazda.
Dojdziesz od czego sa wtyczki
szukaj pinoutu sterownika, schematów 2e, miernik w rękę i jazda.
Dojdziesz od czego sa wtyczki
Re: Pomocy z kablami wiązka od golfa 3 silnik 2e do mk2
Jak w temacie masz odpowiedź. Nie jest to takie proste bo w puszce od mk2 nie mam takich wtyków nawet gdzie podpiąć w necie brak jakich kolwiek pomocy na ten temat.Czyli nikt nie wie jak to podłączyć ani od czego mogą być te przewody ??
no z Twojego tematu wynika jakbyś wkładał samą wiązkę od m3 z silnikiem 2e do mk2
więc napisz konkretnie robisz swap czy zmieniasz wiązkę czy o co chodzi.
viewtopic.php?f=140&t=479876" onclick="window.open(this.href);return false;
proszę temat z forum.
masz wtyczki, masz piny sterownika sprawdzasz Twoje wtyczki i wiesz czy idą do sterownika czy na silnik
więc napisz konkretnie robisz swap czy zmieniasz wiązkę czy o co chodzi.
viewtopic.php?f=140&t=479876" onclick="window.open(this.href);return false;
proszę temat z forum.
masz wtyczki, masz piny sterownika sprawdzasz Twoje wtyczki i wiesz czy idą do sterownika czy na silnik
- Radzio0018
- Użytkownik
Tych kostek nie wepniesz do skrzynki ponieważ skrzynka w późniejszych Mk2 była taka sama jak w Mk3 , więc tam też byś tego nie wpiął ... To zapewne są wtyczki które wpinasz w rozgałęzienia wiązek kabli , które wpinane są oddzielnie w skrzynkę ... Przykładowo , taką zieloną wtyczkę widziałem przy wiązce licznika z MFA z Mk3 więc z resztą może być podobnie ...
Może masz i racje nie skonkretyzowałem tego mój błąd. Mianowicie przekładam silnik z 1.6 na 2e razem z wiązką silnika oczywiście całość od golfa 3. Co do przewodów w rozgałęźniki zgadzam się znajdują się one w puszce od mk3 ja też je posiadam w swojej puszce a wiesz może gdzie one dokładnie przychodzą bo to, że niektóre gdzieś tam do mfa to też to wiem (nie obrażaj się ).Mogę zrobić jeszcze zdjęcie tych rozgałęźników .
po pierwsze. MK2 ma starą czy nową instalację?
jak nową to mały kłopot jak starą to większy.
masz schemat podany sprawdź i eliminuj po kolei wtyczki. Najlepsza metoda, niż później się zastanawiać czy czegoś nie podłączyłeś.
Mogą być mfa, klima, sygnał prędkości, immo itd
jak nową to mały kłopot jak starą to większy.
masz schemat podany sprawdź i eliminuj po kolei wtyczki. Najlepsza metoda, niż później się zastanawiać czy czegoś nie podłączyłeś.
Mogą być mfa, klima, sygnał prędkości, immo itd
no to główne wtyczki pasują, pozostają te ze zdjęć. Skoro nie chcesz samemu sprawdzić do czego prowadzą to musisz czekać aż ktoś będzie w stanie ze zdjęć powiedzieć która wtyczka od czego... Może to być kłopotliwe.
Dlatego wydaje mi się, że najlepiej miernik w rękę i bedziesz wiedział wszystko. Schemat masz więc trochę własnych chęci i się wszystko wyjaśni
Dlatego wydaje mi się, że najlepiej miernik w rękę i bedziesz wiedział wszystko. Schemat masz więc trochę własnych chęci i się wszystko wyjaśni