MK4 AJM 115KM wstawienie mocniejszej turbinki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: MK4 AJM 115KM wstawienie mocniejszej turbinki
Dzięki za wyczerpujące info:-)
I oczywiście czekam aż będziesz po modach i się pochwalisz co wyplulo autko
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
I oczywiście czekam aż będziesz po modach i się pochwalisz co wyplulo autko
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Kontynuując temat, co by nie spamować...
Koledzy czy jest sens wsadzać GTB2260VK do AJM'a? Wytrzymałość słupka (z tego co czytam jest ok).
Planuję wsadzić taką http://olx.pl/i2/oferta/gtb2260vk-CID5-IDdkmX7.html Czy będzie to jakiś problem?
Obecnie mam GT1749VA + FIMC i mod na 165/380 i troche mi brakuję . Chcę zregenerować pompki i podejść powiedzmy na ok 200 - 220km.
Koledzy czy jest sens wsadzać GTB2260VK do AJM'a? Wytrzymałość słupka (z tego co czytam jest ok).
Planuję wsadzić taką http://olx.pl/i2/oferta/gtb2260vk-CID5-IDdkmX7.html Czy będzie to jakiś problem?
Obecnie mam GT1749VA + FIMC i mod na 165/380 i troche mi brakuję . Chcę zregenerować pompki i podejść powiedzmy na ok 200 - 220km.
duzy przeskok. To turbo to juz duza locha. Jelsi nei cleujesz w moce pod 300 koni lub nawet ponad ta wartosc tomysle ze nie ma sensu. Czasami te suszarki stawiaja pewne problemy w wysterowaniu. Jesli celjesz w nieco nizsze moce to albo GTB1756 ktora na 230 daje rade albo GTB2056 bo do 260 tez zdaje egzamin.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
A turbo asz + powiedzmy pompki hf 50% http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5794175549 na ile to może dać radę? Ew 80%?
tez bezsens bo turbo ASZ to moc do 170 koni a pompki HF+50% to pod moce 300 koni a HF+80% to jeszcze wiecej. DO 240 KM to pompki przerobione na koncowkch 1043 firada. W nic mniejszego nikt sie bawi. Tylko pamietaj ze z takimi rozpylaczami to raczje do tunera nie mozesz jechac na kolach. To nie jak w VP ze przeskok z 205 na 216 ze zakladasz i latas zosibie pare miechow i dopiero na korekte. Najlepiej to na miejscu podmienic pompki u tunera czyli trzeba miec dwa zestawy pompek.
Nie wiem czyja to aukcja ale z wydatkow paliwowych juz wynikaile takie pomki moga wykrzesac mocy. Skoro na ALkach mamay wydatek na poziomie 64 mg a takie juz super zdrowe ALki maja nawet po 69 mg i to starcza na 240 koni tak mniejwiecej. Umnie na firadach 1043 HF+25% czyli nawet co tu w aukcji nie bylo mam wydatek po 84 mg i to jest na moce okolo 280 koni a jak pytalem ludzi co sie tym zajmuja to takie przykladowe wyniki z HF+50% to 92 mg reszty nie pamietam. Za duze pompki to tez nic dobrego. Pamietaj o tym zebys ozniej nie pisal ze slupek do wymiany.
A juz widze po telefonie to aukcja MuszkiD.
Muszka mial tez zdrowe ALki na sprzedanie za 1200 zl jesli mnie pamiec nie myli. zadzwon i zapytaj.
Nie wiem czyja to aukcja ale z wydatkow paliwowych juz wynikaile takie pomki moga wykrzesac mocy. Skoro na ALkach mamay wydatek na poziomie 64 mg a takie juz super zdrowe ALki maja nawet po 69 mg i to starcza na 240 koni tak mniejwiecej. Umnie na firadach 1043 HF+25% czyli nawet co tu w aukcji nie bylo mam wydatek po 84 mg i to jest na moce okolo 280 koni a jak pytalem ludzi co sie tym zajmuja to takie przykladowe wyniki z HF+50% to 92 mg reszty nie pamietam. Za duze pompki to tez nic dobrego. Pamietaj o tym zebys ozniej nie pisal ze slupek do wymiany.
A juz widze po telefonie to aukcja MuszkiD.
Muszka mial tez zdrowe ALki na sprzedanie za 1200 zl jesli mnie pamiec nie myli. zadzwon i zapytaj.
jak na 200 koni si enastawiasz to tak. Plus oczeiwscie FMIC potrzbeny bo sie zagotujesz w lato. Nie wiem jak DM ale to jak cos te ogarniesz.
wesol pisze:jak na 200 koni si enastawiasz to tak. Plus oczeiwscie FMIC potrzbeny bo sie zagotujesz w lato. Nie wiem jak DM ale to jak cos te ogarniesz.
Fimc już jest, dm? Czyli
Dwu Mas i sprzeglo chco sprzeglo powinno jeszcz etyle wytryzmac bez bólu ale nie wiedomo ile wytrzyma dwumas bo jesli nowy to troszke poganiasz a tak to niekoniecznie.
Ok 30tys temu robiłem z sharana dwumas i sprzęgło. Jest ok. Dzięki za opinię.
TO ogarnie. Zwlaszcza jak dales ten zestaw os sharana 130/150 konnego.
Szkoda kasy na Gt1749vbrbul pisze:Czyli lepiej brać al'ki i gt1749vb
AL-ki i gtb2056 i bedzie okolice 230-240 ps jak pompki zdrowe
ROBAL_26 pisze:chris2611, te słupki(ATD,AHF,ALH,AJM i może jeszcze któryś do mocy 115KM) tak bezpiecznie jak dobrze pamiętam wytrzymują 190-200KM , ASZ ,ARL,BTB już dożo więcej , na gratach seryjnych po wymianie turbo na ASZ-ta to może 160-170KM ,na turbo ARL-a może ciut więcej ,ale z IC dobrze by było pomyśleć bo może w ciepłe dni puchnąć a co za tym idzie będzie ograniczał moc .ok
A poniżej masz owa przejściówkę .
http://allegro.pl/przejsciowka-redukcja ... 75699.html
Niebawem umawiam się do mechanika. Powiedział, że nie ma problemu i wstawi mi każdą turbinę tylko mam mu przywieźć wszystko-turbo, przejsciówki i wszystkie inne pierdoły które będą potrzebne.
Czy mógłbym Cię prosić o skompletowanie takiego zestawu który zakupię i zawiozę a oni wyjmą stary zestaw i wstawią ten zakupiony przeze mnie tak na zasadzie plug and play?
Czyli prosiłbym o linki do wszystkich gratów a ja to zamówię i zawiozę do niego? Bez IC. Na razie zostaje seria.
Myślę że turbinka ASZ będzie ok. Na początek 160-170 KM wystarczy. Ja mam silnik AJM 115KM. Skrzynka 6biegów.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
chris2611, kup tylko tą przejściówkę i wystarczy że mechanik obróci i dopasuje (przytnie odpowiednio-dopasuje kąt) oryginalą rurę-wąż gumowy ,tak zrobił brat i tyle było z gratów , jeżeli nie będzie mu chciała wejść rura na redukcję to niech podgrzeje rurę w gorącej wodzie .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM