Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Widzę że mogłem liczyć na pomoc kolegi w przypadku diagnozy silnika, no i teraz teżMaciekV5 pisze:Jeżeli miałeś wcześniej licznik z MFA to czeka Cię wymiana sterownika silnika na 071906018K, obecnie masz 071906018R. Wtedy wystarczy adaptacja immo i wszystko będzie działać. Zniknie Ci kontrolka od poduszek (trzeba ją wyłączyć w cangateway bo będzie palić się cały czas). Wybór licznika to już kwestia drugorzędna. Jeśli nie masz ori radia to full fis jest w zasadzie mało opłacalny bo 1/3 ekranu będzie wyłączona. Jeśli masz lub planujesz mieć gammę/MCD/MFD to wtedy jak najbardziej Full Fis jest warty założenia. Szukaj liczników Immo3 z ostatnią cyfrą "6". Jak masz blisko do Łodzi to mogę Ci pomóc w realizacji planu
Nie kupuj, nie będzie dobrze działać z manualem.ciarek15 pisze:Tylko że pochodzi z auta ze skrzynią automatyczną. Ma to jakieś znaczenie?
To zależy jaki ten kluczyk zakupiłeś, jak od auta z immo3 to go nie da się adaptować, trzeba wtedy kupić nową pastylkę immo.ciarek15 pisze:I czy mogę wykorzystać jako kluczyk zapasowy (Bo i tak trzeba będzie programować immo, to przy okazji chciałbym" przyuczyć" drugi kluczyk), klucz zakupiony na szrocie?
Jeśli jest sprawny i odpowiedni do twojego modułu to owszem.ciarek15 pisze:, a pilot adaptowałbym do modułu komfortu. Czy kupić nowy?
Tak.ciarek15 pisze:więc należy go zmienić na " 071906018K" ponieważ ten ma obsługę CAN. tak?
Nie luźna wiązka,tylko przewody(których u ciebie może nie być) w istniejącej wtyczce zielonej.ciarek15 pisze: Domyślam się że w tej chwili mój obecny licznik ma dwie wtyczki... ale czy jest tam "luźna" wiązka CAN?
Nie musisz.ciarek15 pisze:Co do kluczyka.... obecny licznik ma IMMO2 więc po zamianie go na IMMO3 muszę też zmienić pastylkę w obecnym kluczyku którym do tej pory odpalałem auto?
Aha, czyli szyna CAN to nie jest tak jak mi się ubzdurało dodatkowa kostka idąca do licznika, tylko poprostu kilka dodatkowych kabli idących z zielonej wtyczki do sterownika silnika?riccardoa pisze:Nie luźna wiązka,tylko przewody(których u ciebie może nie być) w istniejącej wtyczce zielonej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości