ABF pinout sterownika, schemat modulu immo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam Was!
szukam pinoutu ecu silnika ABF. Konkretnie silnik jest z passka b4 ale myślę że mk3 ma to samo. Ma immo na pewno - jeśli się to różni.
Znalazłem gdzieś w necie ale taki jakby niepełny a kiedyś widziałem taką full wersję.
i jakby ktoś miał opis tej dużej okrągłej wtyki przy silniku.
Generalnie wszelkie schematy mile widziane
Z góry dziękuj i liczę na Waszą pomoc
szukam pinoutu ecu silnika ABF. Konkretnie silnik jest z passka b4 ale myślę że mk3 ma to samo. Ma immo na pewno - jeśli się to różni.
Znalazłem gdzieś w necie ale taki jakby niepełny a kiedyś widziałem taką full wersję.
i jakby ktoś miał opis tej dużej okrągłej wtyki przy silniku.
Generalnie wszelkie schematy mile widziane
Z góry dziękuj i liczę na Waszą pomoc
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 17:18 przez kawowy19, łącznie zmieniany 1 raz.
ABF pinout sterownika
http://www.autoprospect.ru/volkswagen/g ... es/403.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.autoprospect.ru/volkswagen/g ... es/402.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.autoprospect.ru/volkswagen/g ... es/401.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
ABF pinout sterownika
Dziękuje bardzo
A ma ktoś schemat podłączenia modułu mimo?
Bo mam moduł z przewodami, cewkę klucz itd
Ale nie wiem co powpinac w te kable, bo są wypiete i wtyczki luzem a jeden przewód urwany.
Chodzi mi o ta większą wtyke na 6pinow. Dwa masowe spięte w jedna wtyczkę to wiadome. Jeden pin pusty.
Zostają dwa bialo/siwe i czarny. Wszystkie zakonczone wtyczkami ale nie wiem co tam wpiac. Dodatkowo jeden z biało/siwych zakończony jest wtyczka jednopinowa do której dopiety jest przewód biało/czerwony który szedł gdzieś w stronę środka auta, to ten urwany.
Ma ktoś jakiś schemat?
A ma ktoś schemat podłączenia modułu mimo?
Bo mam moduł z przewodami, cewkę klucz itd
Ale nie wiem co powpinac w te kable, bo są wypiete i wtyczki luzem a jeden przewód urwany.
Chodzi mi o ta większą wtyke na 6pinow. Dwa masowe spięte w jedna wtyczkę to wiadome. Jeden pin pusty.
Zostają dwa bialo/siwe i czarny. Wszystkie zakonczone wtyczkami ale nie wiem co tam wpiac. Dodatkowo jeden z biało/siwych zakończony jest wtyczka jednopinowa do której dopiety jest przewód biało/czerwony który szedł gdzieś w stronę środka auta, to ten urwany.
Ma ktoś jakiś schemat?
viewtopic.php?f=140&t=435215" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.autotronika.pl/files/file_ad ... dd-145.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; to cie powinno naprowadzić .
wielkie dzieki!
generalnie wszystko cacy poza jedną rzeczą. Na przewodzie idącym z modułu do złacza obd mam na końcu tą nieszczęsną wtyczkę jednopinową, z której wychodzi jeszcze dodatkowy przewód, który wygląda jakby dalej szedł. Do OBD na pewno nie była wpięta taka wtyczka, tylko dalej ten przewód biało/czerwony. Bo tak to było umiejscowione na aucie, wchodził w środkowy tunel bodajże.
Pytanie tylko w co była wpięta ta wtyczka?
generalnie wszystko cacy poza jedną rzeczą. Na przewodzie idącym z modułu do złacza obd mam na końcu tą nieszczęsną wtyczkę jednopinową, z której wychodzi jeszcze dodatkowy przewód, który wygląda jakby dalej szedł. Do OBD na pewno nie była wpięta taka wtyczka, tylko dalej ten przewód biało/czerwony. Bo tak to było umiejscowione na aucie, wchodził w środkowy tunel bodajże.
Pytanie tylko w co była wpięta ta wtyczka?
Zasilanie złącza posiadasz , diagnozę też .
Wiec tak. Po konsultacji z kolega jeryk10 wszystko jasne. Kostka na kablu idącym do obd najprawdopodobniej szła do ABS/eds. Tak dla potomnych☺