Gofer II 1.8RP
od dłuższego czasu nie mogę rozwiązać problemów z elektryką
1 Rozrusznik po nocy wsiadam cyk i zapala bezbłędnie silnik sie zagrzeje próba odpalenia wygląda na jak przy słabym akumulatorze kilkakrotnie kluczykiem i załapuje prawidłowo .Aku nowy sprawny wymieniony rozrusznik kostka stacyjki masa przy rozruszniku wyczyszczona Brak pomysłów co może być jeszcze
2 ele szyby z cieniasa po założeniu przez dwa lata wszystko cacy w tym roku w lato przy wysokich temp otwierały ale nie chciały zamykać teraz zimno działają bez pudła. Wygląda ze mam ele szyby tylko na zime
3 licznik z MFA brak wskazania temp silnika { podnosi sie tylko z 4 milimetry i stop } wymieniony czujnik
wariuje temp oleju rozbieżność we wskazaniach ok 20 stopni skacze wymieniony czujnik
nie mam skąd wsiąść licznika na podmianę
Moze jest cos wspólnego z tymi usterkami
Rozrusznik , licznik i szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- remekremek
- Mały gagatek
Co do rozrusznika, tulejka w skrzyni tez wymieniona?
Wskaźnik temp. Zmostkuj przewody we w tyczce czujnika i zobacz czy wskazówka idzie na maksa
Wskaźnik temp. Zmostkuj przewody we w tyczce czujnika i zobacz czy wskazówka idzie na maksa
- remekremek
- Mały gagatek
tuleja wymieniona . na zimnym działa bez zarzutu Czy to nie ma czegos wspólnego np słaba masa , gdzie sa punkty masowe?
Wskaźnik temp wskazówka nie rusza sie a co z temp zew i szybami
Wskaźnik temp wskazówka nie rusza sie a co z temp zew i szybami
- Radzio0018
- Użytkownik
Główna masa jest przykręcona za akumulatorem do karoserii ... Możesz jeszcze zerknąć na punkty masowe nad skrzynką bezpieczników ...
- remekremek
- Mały gagatek
dzieki może jutro zerknę jak temperatura zelzy moze
Nad licznikami Masa jest przykrecana czy na wsówki
Nad licznikami Masa jest przykrecana czy na wsówki