odzuskanie inst. lpg po wypadku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam 3 letnia instalacje lpg BRC Sequent 24 w moim Golfie. Niedawno miałem wypadek i auto pójdzie chyba do kasacji, instalacja ta nie ucierpiała w wyniku tego zdarzenia. Czy jest możliwość wymontowania i założenia do innego samochodu o takim samym silniku?
Z tego, co mi wiadomo, będziesz potrzebował nowej butli (homologacja), resztę możesz przekładać.
Z własnej winy? Zajmuję się odszkodowaniami, więc jeśli potrzebna Ci pomoc w walce z ubezpieczycielem...jofa-j1 pisze:Niedawno miałem wypadek i auto pójdzie chyba do kasacji,
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
problemu z butlą nie ma żadnego bo jest jeszcze ważna .Musisz znaleźć gazownika który wystawi Ci fakturkę na montaż instalacji , żebyś mógł mieć ją wbitą w dowód
Re: odzuskanie inst. lpg po wypadku
Ok dzieki za podpowiedzi, poszukam MK6 Variant z takim silnikiem 1,6, chociaż jest ich jak na lekarstwo i poszukam gazownika w mojej okolicy (Katowice)
@ hak64- juz Twoi koledzy się tym zajęli
@ hak64- juz Twoi koledzy się tym zajęli
Taki gaz możesz założyć również do innego auta, byle by nie miał dużo więcej koni, bo nie wyrobi.
Jeśli montować będziesz do takiego samego, to wymień sobie kolektor żeby w nowym nie bawić się z robieniem dziur
Jeśli montować będziesz do takiego samego, to wymień sobie kolektor żeby w nowym nie bawić się z robieniem dziur