Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
A co da głowa i walki z kr? Bez robienia portingu i grzebania w głowie? I co lepiej 2 czy 2.25?
Gofer sprzedany :(( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=94667
Re: Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
170 powinno być na wałkach z abfa i wydechu po strojeniu... a jak silnik po porządnym remoncie i porządnie wystrojony to i może 180 się pojawić;]RasPL pisze:Za 5k zł nie wyciagniesz nawet 1/10 możliwości tego silnika. Za 5k mozesz silnik wyremontować od A-Z i trochę $$$ powinno zostać Ja mam 9A z głowicą KR, wałki narazie KR ale z czasem zmienie na 2 wydechowe narazie muszę program ogarnąć do kupy. Wydech i dolot trzeba do wolnossącego sobie policzyć. Co do przepustnicy można szukać jakiejś innej, z duzego silnika jakieś BMW itp bo trzeba tylko switche przełożyć i nie ma problemu z TPS. Na koniec program. I po tym i porobionej głowicy zobaczysz koło 170KM.
55mm ideal dla wolnossacego 16v
Jak bredze to mnie poprawcie
Jak bredze to mnie poprawcie
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
MarlMan pisze:Witam
Planuje wsadzić do swojej II 1.8 16V ADLa i myślę nad następującymi modami:
- wałeczki z KR (bo posiadam takie czy lepiej sprzedać i poszukać z ABFa w tym wypadku bo nie wiem czy standardowe ADLowskie nie są lepsze)?
- dolot KR (też posiadam, tu pytanie czy w ogóle spasuje i przepustnica zagra P&P bo się różnią)?
- porting głowicy
- puszka z dziurami plus filtr K&N
- porting przepustnicy
- pompa paliwa z większym ciśnieniem
- pompa olejowa z większym ciśnieniem
- zestrojenie silnika plus komp z odcinką na 7500 (tu pytanie o koszt czegoś takiego?)
- wydech portki standard pierwszy tłumik z ABF'a, rurka zamiast kata i końcowy z GTi 16V
Mam pytanie jaki mogę uzyskać przyrost mocy, jakie modyfikacje jeszcze mogę zastosować (mało budżetowe)?:> I czy wszystkie mają sens?:>
-walki jak seria to bym oolecal abf jak KR to dwa wydechy
- koletor KR jak najbardziej
- przepustnica jak chcesz p&p pod kolektor to dajesz z silnika ABK wsadzas tps z ADL + regulacja i rozwiert albo zrobic flansze pod przepustnice ADL/ABF ( Lepsza opcja bo wieksza zawze srednica)
- odcinka na 7500 nie wiem czy ma sens bo seryjne walki tego powietrza nie przepuszcza i moze na odcieciu dlawic
- pompa oleju z 2.0 jak najbardziej
- pompa paliwa moze miec wiekszy wydatek ale cisnienie reguluje regulator na listwie
- wydech ori kolekor ABF, przedluzone portki i 3 razy przelot na55mm proponuje sprawdzic, jak nie pomorze to przynajmniej fajnie zabrmi
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- EditionOne
- Mały gagatek
Panowie jak takie coś zamotować do KR? sprzedający chyba nie wie co sprzedaje i do czego?
http://allegro.pl/kn-uklad-dolotowy-vw- ... 10542.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/kn-uklad-dolotowy-vw- ... 10542.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf mk1 GTD
Allroad C5 avant 2.5tdi
A4 b5 avant quattro
Polo 86c2f 1.3gt
Allroad C5 avant 2.5tdi
A4 b5 avant quattro
Polo 86c2f 1.3gt
Witam czy ktoś może doradzić jakie wtryski mozna wsadzić możliwie większe do abfa ?
- Marcin_MK2_8v
- Mały gagatek
- Kontakt:
chyba z nissana primery p10 2.0 GT, ale też szału nie ma bo 260ccmarione pisze:Witam czy ktoś może doradzić jakie wtryski mozna wsadzić możliwie większe do abfa ?