Golf IV 1.9 TDI 90 km alh drgania silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie, mam problem że swoim golfiskiem. Otóż problem polega na tym, że np. gdy dojeżdżam do skrzyżowania wciskam sprzęgło i hamulec to auto przy małej prędkości silnik wpada w jakby jakiś rezonans, telepie drga silnikiem strasznie. Wymienilem poduszki silnika i skrzyni, ale problem nie ustał. Przyszła mi myśl że to może wina dwumasy założyłem jedno mas i problem dalej tkwi. Odpalilem vaga rozgrzalem silnik do temperatury roboczej i sprawdzić 01-engine/ 08- meas block / 001 myślę że dobry blok wybrałem aby sprawdzić dawkę paliwa i okazało się że na biegu jałowym dawka mi skacze od 1.2- 2.0 przy hamowaniu dakwa skacze od 1.0 / 1.2 / 1.6 / 1.8 / 2.4 mg i nie wiem czy muszę się szykować na wymianę nastawnika pompy czy wystarczy go przestawić.
GOLF IV 1.9 TDI 90km ALH
Re: Golf IV 1.9 TDI 90 km alh drgania silnika
Dawka kosmos, przestaw dawke nastawnikiem
ALH + 205 + chip
Właśnie nie wiem czy nie zabrać się od razu do wyczyszczenia nastawnika pompy, tylko teraz jak bym chciał przestawić dawkę to w która stronę go ruszyc?
GOLF IV 1.9 TDI 90km ALH
Re: Golf IV 1.9 TDI 90 km alh drgania silnika
Dawka na rozgrzanym ma być w zakresie od 3.0-4.5 masz zdecydowanie za dużą dawkę. A co do drgawek to boryka się z nimi wielu użytkowników AHF, może u Ciebie jest podobnie.
Właśnie czytałem problem z tymi drganiami, ale nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi co to może być . Mam nadzieję że ustawienie dawki i wyczyszczenia nastawnika pomoże. Jednak martwi mnie założenie nastawnika i w celowanie wałkiem dokładnie, bo w żadnym opisie nie jest napisane jak można rozpoznać że wałek jest w dokładnym położeniu :/
GOLF IV 1.9 TDI 90km ALH
Czy ja wiem. Ja jeżdżę tak od ponad roku czyli odkąd mam auto. Mówiono mi że to dwumas czy inne cuda, przejeździłem tak już z 30tyś km i poza tym że czasem wpadnie w rezonans nic się nie dzieje. Latem problem jest rzadki albo w ogóle go nie ma a zimą się pojawia. Myślę że typowy kowalski by nie zauważył że coś jest nie tak A skoro jeździ tak samo, pali tak samo to nie ma co ruszać Tylko że u mnie przy włączonym radiu nawet nie słychać że silnik w ten rezonans wpada.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
No właśnie u mnie problem jest taki, że auto co chwilę wpada w taki rezonans :/
GOLF IV 1.9 TDI 90km ALH
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
normalnie palcem na srodek ustawiasz ,kladziesz nastawnik ,jak jest ok ruszasz nastawnikiem przod tyl jak nie ma oporow dokrecasz ustawiasz dawke i musi byc okMaly1946 pisze:Jednak martwi mnie założenie nastawnika i w celowanie wałkiem dokładnie, bo w żadnym opisie nie jest napisane jak można rozpoznać że wałek jest w dokładnym położeniu
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
w celu zmniejszenia dawki paliwa pukasz delikatnie nastawnik przesuwając go w stronę rozrządu, aby zwiększyć dawkę pukasz w stronę przeciwną.Maly1946 pisze:jak bym chciał przestawić dawkę to w która stronę go ruszyc?