Witam,
Mam małe pytanko bo każdy inaczej się wypowiada w tej kwestii. Moge wymienić turbo w mojej borze (AJM). Suszarka pochodzi z Passata AVF i teraz pytanie... czy to będzie pasowało? bo jedni mówią tak drudzy tak...?! wiem, że przejściówkę na wąż trzeba założyć lub inny wąż od IC ale chodzi o samą kwestię założenia tego turbo. Mówią, że nie będzie pasowało bo silnik inaczej leży w passatach i nie podejdą wyjścia z turbiny. Proszę o pomoc.
Turbo bora AJM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Turbo bora AJM
Turbo z Passata jest przykręcane do kolektora i pod innym kątem ustawione.Zamontować pewnie się da,ale bez rzeźby nie obejdzie się.
Szukaj z silników ustawionych poprzecznie.
Szukaj z silników ustawionych poprzecznie.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Turbo bora AJM
TheJac, bez rzeźby sie nie obejdzie byc może do kolektora wydechowego też nie pasować .kiedyś znajomemu w ahu z golfa III do paska b5 ahu kupiliśmy turbo ,niby wszystko to samo ale kolektor(otwór ) miał odwrócony i nie pasowało ,na szczescie sam koras zamieniliśmy i gitara 

naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Turbo bora AJM
Nie "być może",tylko na pewno nie będzie pasować,bo silniki poprzecznie ustawione,mają turbo razem z kolektoremVW_seller pisze:bez rzeźby sie nie obejdzie byc może do kolektora wydechowego też nie pasować

Z kolei przekładając razem z kolektorem z Passata do Bory może nie pasować kąt ustawienia turbiny.