Skrzynia nie trzyma na podjeździe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Jestem nowy na forum i mam pewien problem. Ostatnio chciałem zostawić auto na biegu na podjeździe i niestety samochód zaczął zjeżdżać a wcale nie było stromo. Jestem przed wymianą hamulców z tyłu ale narazie jest to dla mnie mocno uciążliwe.
zanawiam sie czy przypadkiem nie mam uszkodzonej skrzyni
Może miał ktoś coś takiego albo orientuje się ktoś o co chodzi?
Jestem nowy na forum i mam pewien problem. Ostatnio chciałem zostawić auto na biegu na podjeździe i niestety samochód zaczął zjeżdżać a wcale nie było stromo. Jestem przed wymianą hamulców z tyłu ale narazie jest to dla mnie mocno uciążliwe.
zanawiam sie czy przypadkiem nie mam uszkodzonej skrzyni
Może miał ktoś coś takiego albo orientuje się ktoś o co chodzi?
-
- VWGolf.pl Killer
który bieg wrzucony i w ogóle,jeśli 1 a nawet 2 coś nie tak ze sprzęgłem bądź kondycją silnika...
dodatkowo napisał byś co masz za skrzynie
dodatkowo napisał byś co masz za skrzynie
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Nie wiem jaką mam skrzynie - zaraz sprawdzę.
Na 1, 2 i R. Reszty nie sprawdzałem.
Dodam tylko, że nie zjeżdżał płynnie tylko tak jak by puszczał hamulec i nagle przeskakiwały tryby...
skrzynia: DLP
silnik: AKL
Na 1, 2 i R. Reszty nie sprawdzałem.
Dodam tylko, że nie zjeżdżał płynnie tylko tak jak by puszczał hamulec i nagle przeskakiwały tryby...
skrzynia: DLP
silnik: AKL
-
- VWGolf.pl Killer
czyli manual, tak by wyglądało jakby silnik nie trzymał ciśnienia,zostaw go na biegu podnieść maske i patrz czy z chwilą jak sie stacza na jedynce to koła pasowe przy silniku się obracają...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
rozumiem, że jeśli się obracają to wykluczy usterkę sprzęgła, tak?
albo odwrotnie, jeśli się nie obracają to znaczy że coś ze sprzęgłem....
dobrze kombinuję?
albo odwrotnie, jeśli się nie obracają to znaczy że coś ze sprzęgłem....
dobrze kombinuję?
-
- VWGolf.pl Killer
tak...
sprawdzone
rzekome koła pasowe obracają się... Mówisz, że silnik nie trzyma ciśnienia ale co to może oznaczać??
rzekome koła pasowe obracają się... Mówisz, że silnik nie trzyma ciśnienia ale co to może oznaczać??
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdź sprężanie...